Hegyikerékpár

2022.08.11. 07:00

Bélapátfalvi győztest is avattak a 22. Bükk Hegyikerékpár Maratonon

A Top Maraton-sorozatból egyedüliként megmaradt 22. Bükk Hegyikerékpár Maraton 422 fős mezőnynek tagjai nagyra értékelték azt a figyelmet és kiszolgálást, amellyel találkoztak Bélapátfalván.

Bódi Csaba

Az indulók jól vették a kanyarokat

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A hazai pályán bringázó Berecz Péter nagyon készült rá, hogy a tavalyi második helyezés után előbbre lép. A bélapátfalvi kerékpáros teljesítette is a célját, ugyanis a 30 kilométeres rövid táv Master1 kategóriájának 34 fős mezőnyben az élen végzett, az 1:17:13 órás időeredmény abszolútban pedig 189 induló közül az ötödik legjobbnak számított.

Berecz Péter (középen) felért oda, ahová vágyott 
Forrás: Berecz Péter/facebook

A hosszú táv (77 kilométer) favoritja, Szatmári András keserűen zárta bükki megméretést, biztos vezető helyről keréktörés miatt kellett kiállnia. Blazsó Mártont elkerülte a technikai probléma, így az Imperátor-PTE-PEAC versenyzője elmondhatja magáról, hogy az eddigi összes Bükk Hegyi kerékpáros Maratonon indult, és a korábbi aranyérmek után idén ezüstéremmel a nyakában térhetett haza.

Eközben a Németországból érkezett házaspár azzal a tudattal és élménnyel hagyta el Bélapátfalvát, hogy előzetes aggodalmuk feleslegesnek bizonyult, rendkívül jó szájízzel távoztak, és ha tehetik a jövőben is visszatérnek. Pozitív gondolatokból és dicsérő szavakból bőven akadt a verseny közösségi oldalán, az indulók elsősorban a főszervezőnek fejezték ki elismerésüket és hálájukat.

– Azzal, hogy szombat éjjel megjött az eső és a szél kifújta a nagy meleget, sikerült elkerülni a számottevő baleseteket – magyarázta Nagy Ádám. – Sajnos a mezőny létszáma tovább apadt, ezúttal 422 versenyző állt rajthoz, ami honi sajátosság, mert nemzetközi szinten – beleértve a környező országokat is – fejlődő pályán van a hegyi kerékpározás, nem úgy, mint nálunk.

Nagy Ádámnak joggal járt az elismerés 
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A házigazda Nagy SE együttműködő partnerként élen a bélapátfalvi önkormányzattal a megszokott módon szervezte és bonyolította le a jelenleg hazánkban párját ritkító versenyt, amelynek a tervek szerint lesz folytatása. Igaz, néhány kényszerű változtatás bizonyosan várható.

– A nevezési díjak sajnos már nem lesznek tarthatók a jelenlegi árszinten, de bízunk benne, hogy ezt megértik a leendő résztvevők. Mi igyekszünk mindent megadni, amire egy ilyen versenyen szükség van. Ez érvényes az utánpótlásnak kiírt Titán-kupára is, ahol most sem voltak harmincnál többen, de, aki eljött, az jól érezte magát. Haladunk a korral és igazodunk az igényekhez, hogy a palettán tartsuk a Bükk Hegyikerékpár Maratont – zárta szavait Nagy Ádám.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában