Labdarúgás

2022.08.11. 20:53

Domoszlón, Abasáron, Apcon, Mátraballán és Zagyvaszántón volt a legnagyobb a játékosmozgás

Feljutó nem akadt a megyei I. osztályba, ugyanakkor a Domoszló visszalépett, a Hort és Petőfibánya pedig fentebb lépett a III. osztályból, így szombaton 16 csapattal kezdődik a 2022/23-as megyei II. osztályú bajnokság. Összeállításunkban a nyári játékos-vándorlásokat és az elvárásokat gyűjtöttük egybe. Zárójelben a tavalyi helyezés szerepel.

Bódi Csaba

Abasárról kilencen köszöntek el

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Abasár SE (12.)

Érkezett (9): Dobrai Zsolt, Juhász Bálint (mindkettő Tóalmás), Lakatos Krisztián, Kállai I. Renátó (mindkettő Poroszló), Ács Ádám Orgíliun, Gyuris Amadé (mindkettő Visonta), Bari Bertalan (Jászszentandrás), Suha Ákos (Hevesvezekény), Vaszil Mihály (Heves)
Távozott (9): Barbócz Zolán, Klenovics Patrik, Pásztor Kornél, Váradi Péter (mind Domoszló), Burai Károly, Kobella Dániel (mindkettő Tarnaméra), Báder Dániel, Magyar Dominik (mindkettő Tarnaörs), Pásztor Dávid (Mogyoród)
Veres Csaba, az ASE alelnöke: – Ha a játékosok egyéni képességeit nézzük és ha kijön a lépés, akkor képesek lennénk akár meglepetést is elérni, vagyis a dobogóra odaérni. Reálisan nézve a 3–10. hely valamelyikére várjuk a csapatunkat. A jó szerepléshez minden feltétel adott.

Apci TE (4.)

Érkezett (12): Gyetvai Norbert (Egyházasdengeleg), Oláh K., Vályi F. (mindkettő Heréd), Szivák Dániel (Hatvani Lokomotív), Sebestyén B. (FC Hatvan), Janka Ákos, Czibolya Kristóf, Sultis Ádám, Juhász Kristián, Makalicza Norbert (Zagyvaszántó), Keviczki R. (Petőfibánya), Varró Á. (Lőrinci)
Távozott (9): Bajka Lajos, Parragi Dominik, Vidák Milán, Hrágyel Gergő, Molnár Milán (mind Zagyvaszántó), Tunyogi Zoltán (Petőfibánya), Biró Péter (Egyházasdengeleg), Farkas Dávid (Jászfényszaru), Kozsa Tibor (abbahagyta)
Parádi János játékos-edző: – Dobogót szeretnék!
 

Atkár SE (5.)

Érkezett (1): Varga Krisztián (Nagyréde)
Távozott (3): Tóth Richárd (Zagyvaszántó), Pethes András (Visonta), Horti Tamás (Gyöngyöspata)
Kovács Tamás játékos-edző: – A 2022/23-as szezon fő célja a tudatos és egységes játék kialakítása, ezzel elérve az 1–5. pozíció valamelyikét.

Domoszló SK (14., I. osztály)

Érkezett (15): Pásztor Kornél, Barbócz Zoltán, Váradi Péter, Klenovics Patrik (mind Abasár), Danó Dániel, Lakatos Dávid (mindkettő Mátrai Sportcentrum SE), Holecz Adrián (Vámosgyörk), Csöndör Ádám (Tóalmás), Kovács László (Royal ASE), Balázs Ádám (Pilisszentiván), Szilágyi László (Gyöngyöspata), Gyuris Gergely (sérülésből felépült), Zimány István, Bordás Dávid, Németh Zoltán (újrakezdték)
Távozott (5): Leffler Sándor, Jónás Gergő (mindkettő Egerszalók), Barta Ákos (Energia SC), Tőzsér Péter (Héhalom), Pásztor Martin (Egerszólát)
Paulenka Richárd klubelnök: – A sok változás miatt nehéz megjósolni, mire leszünk képesek. A bajnokság elején az összecsiszolódás és a posztok megtalálása jelenti a legnagyobb feladatot, mivel a nyári felkészülés sem sikerült a legoptimálisabban. Talán a 4–5. forduló után látjuk, hol is tartunk. Ennek ellenére maximálisan bízunk a játékosokban, akiket az érkezett Kovács Zsolt személyében kiváló edző készít fel és joggal várhatjuk a minél jobb szereplést.

Egerszóláti SK (3.)

Érkezett (3): Pásztor Martin (Domoszló), Jacsmanik Attila (Mezőkövesd Zsóry FC II.), egy játékos ügye még folyamatban
Távozott (2): Montvai Zoltán (Németországba költözött), Malacsik Krisztián (műtét előtt áll)
Linninger István edző: – Céljaink hasonlóak az előző évekhez, sok fiatalnak lehetőséget adva (tavaly tizenkét 2004-es, vagy annál fiatalabb jutott szóhoz) minimum az első öt hely, de leginkább valamilyen érem megszerzése. Amennyiben végre megszűnik a két éve tartó hihetetlen sérüléshullám, akkor a tavalyi bronzot fényesebbre cserélnénk. Tudjuk, legalább öt-hat csapatnak ez a célja, évről-évre erősebbek a riválisok. 

Hatvani Lokomotív SE (11.)

Érkezett (2): Jurecska Márk, Pesti László (mindkettő Nagyréde) és folyamatban van még egy-két igazolás.
Távozott (3): Nagy Szilárd (Héhalom), Szivák Dániel (Apc), Szivós Roland (Petőfibánya)
Tóth Péter játékos-edző: – A rutinos állományból kiindulva remélem, szép futballt játszunk, ami megfelelő eredményekkel párosul.

Heves II.-Hevesvezekény (13.)

Érkezett (8): Pósa Zoltán, Janosek Péter (mindkettő Tenk), Németh Pál Gergő, Demjén Dávid (mindkettő Poroszló), Ugrai Attila, Ugrai István (mindkettő Eger SE II.) Kalmár Norbert (Pély), Pápai József (Mezőtárkány)
Távozott (3): Suha Ákos (Abasár), Tudja András (Tarnamente), Tóth Dávid (Erdőhorváti) 
Neuschel Csaba edző: – Szeretnénk bentmaradni, ezzel együtt a minél jobb szereplésre törekszünk.

Hort SK (2., III. osztály)

Érkezett (1): Nagy Armand (Domoszló)
Távozott (2):  Kasza Roland (befejezte aktív pályafutását), Pap Bence (iskolai elfoglaltság)
Káposzta István edző: – Elveimen nem változtatva, csak horti játékos szerepel a 20 fős keretben, amelyben Nagy Armand visszaérőnek számít. Újoncként a középmezőny elejét tűztem ki a fiúknak.  Számszerűen az 5–8. hely valamelyikén szeretnénk végezni.

Mátraderecskei SE (1.)

Érkezett (3): Balogh Csaba (Novaj), Suha Márk (MSE-Mátraballa), Baranyi József (SBTC)
Távozott (1): Szalay Zoltán Martin (Füzesabonyi SC-Erőss út) 
Kolozsvári Imre edző: – Jó lenne ismét megnyerni a bajnoki címet, de a minimális elvárás az érmes hely elérése.

MSE-Mátraballa (9.)

Érkezett (9): Sütő Márk (Heves), Czibere Richárd (Felsőtárkány), Suha Ferenc, Nagy Andor, Nagy Tamás, Huszár Dávid, Kárász Benjamin (mind Recsk), Sztankó Zsolt (Poroszló), Csík Ervin (Tenk)
Távozott (7): Ködmön Krisztián (Istenmezeje), Danó Dániel, Lakatos Dávid (mindkettő Domoszló), Suha Márk (Mátraderecske) Csikos Márió (Marshall-ASE), Pádár Gergely, Nánási József (mindkettő Vizslás)
Molnár Zsolt edző: – A tavaly bajnok U19-es csapatra építve, néhány rutinos játékost megtartva, célunk a bennmaradás, illetve minél több fiatal beépítése a csapatba. 

Petőfibányai SK (1., III. osztály)

Érkezett (4): Baranyi Richárd (Heréd)  Pászti Adrián (Lőrinci) Szivós Roland (Hatvani Lokomotív) Tunyogi Zoltán (Apc)
Távozott (1): Berki Máté (Nógrádmagyer)
Szluka Norbert klubelnök: – Nem ismerjük a mezőnyt, így nem tudunk konkrét célkitűzést mondani. Bízunk benne, hogy a lehető legrövidebb úton vissza tudunk jutni a helyünkre, a megyei 1. osztályba. Meglátjuk, hogyan alakul a szezon. A 24 fős keret mindent megtesz majd, s ha úgy alakul, akkor ráteszünk még egy bányászlapáttal.

Poroszló SE (8.)

Érkezett (7): Fehér Félix (Tarnamente), Fehér Alex, Molnár Ádám (mindkettő újrakezdi), Fehér Ferenc (félév kihagyás visszatért), Suha Tibor (Tiszanána) Szabó Regő, Csonka Tamás (az ifiből jöttek fel) 
Távozott (4): Oláh Tamás (Egerszólát), Kiss Zoltán (leállt), Lakatos Krisztián, Kállai I. Renátó (mindkettő Abasár)
Csala Attila edző: – Nagyon örülünk, hogy – ha nagy nehézségek árán is – meg tudtuk tartani Kállai II. Renátót és Puzsoma Dánielt. Rendkívül nehezen állt össze a csapat, megfordult a fejekben a visszalépés is, de ezt nagyon nem szerettük volna. Ezek a után a célunk a stabil bennmaradás, mert úgy érzem, nagyon nehéz bajnokság lesz, minden pontért meg kell majd küzdenünk.

Tarnamente SSZE (10.)

Érkezett (1): Tudja András (Heves II.-Hevesvezekény) 
Távozott (–):
Krisztián Gábor szakosztályvezető: – A csapat javarészt egyben maradt. A tisztes helytállásban és bennmaradásban bízunk már a fiatalokkal kiegészülve. Reálisan nézve a csapat a 8–12. hely megszerzését tűzte ki célul.

Vámosgyörk SE (6.)

Érkezett (4): Tóth Martin (Gyöngyössolymos), Nyilas Tamás (Atkár), Tresó Dániel (Novaj), Géczki Richárd (Markaz)
Távozott (4): Farkas Máté (Jászárokszállás), Holecz Adrián (Domoszló), Bartha Péter, Kiss Zsolt (mindkettő Visonta)
Gedei Zoltán klubelnök: – A középmezőnybe várjuk a csapatot.

Visonta SC (2.)

Érkezett (4): Bartha Péter, Kiss Zsolt (mindkettő Vámosgyörk), Botos Szabolcs (Heves), Pethes András (Atkár)
Távozott (2): Gyuris Amadé, Ács Ádám Orgíliun (Abasár), Tóth Tibor (Heves).
Dérfi Zoltán edző: – Nagy mozgás nem volt a csapat háza táján. A felkészülést sok probléma hátráltatta. Idén is szeretnénk az első öt hely valamelyikén végezni.

Zagyvaszántó SE (7.)

Érkezett (13): Parragi Dominki, Hrágyel Gergő, Bajka Lajos, Molnár Márk, Vidák Milán (mind Apc), Mag Zoltán, Maksa János, Maksa Zoltán (mind Nagyréde), Nyitrai Dániel, Marosán László (mindkettő FC Hatvan), Vasas Bertold (Tura), Tóth Richárd (Atkár), Sápi József (Lőrinci)
Távozott (3): Janka Ákos, Sultis Ádám, Czibolya Kristóf (mindhárom Apc) 
Rozmaring Péter edző: – Felfrissítettük az állományt, mert idén merészebb célokért szeretnénk küzdeni. Nagyon fontos volt, hogy a környékbeli srácokat igazoljunk, mert így idővel magukénak fogják érezni a csapatot.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában