Labdarúgás

2022.08.31. 18:56

Eger SE: sovány pont az angyalföldi fiatalok ellen

Szezonbeli első döntetlenjét a Vasas tartalékcsapata ellen érte el az Eger SE gárdája az NB III. Keleti csoportjának 6. fordulójában.

Bódi Csaba

Jónyer Kristóf (jobbra) gólja ezúttal egy pontot eredményezett az egrieknek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

EGER SE–VASAS FC II. 1–1 (1–0)

Eger, Szentmarjay stadion, 100 néző. V.: Szabó Péter (Kovács Z., Gavalla-Kulcsár).
EGER: Szalay – Burger, Fényes, Papp K. – Dobler (Rébék, 68.), Kispál (Orosz, 68.), Hegedűs, Juhász G. – Jónyer (Farkas G. L., 83.) – Simon A., Kovács Dávid (Berki, 83.). Vezetőedző: Szekeres Adrián.
VASAS: Bánfalvi – Puskás, Kleisz, Enyedi, Huszár (Őri, 74.) – Farkas B. B. (Nemes, 74.) – Hosszú, Kapornai, Rab Kovács Dominik, 74.), Cipf – Szalai. Vezetőedző: Harmati Tamás.

A vendégek Kleisz Márk (24) és Cipf Dominik (21) személyében mindössze két húsz év fölötti játékost vonultattak fel a kezdőcsapatukban. Hazai részről Farkas Gábor László személyében új futballista került a keretbe. A 20 éves labdarúgó a 2021/22-es idényben a Vasas kölcsönjátékosaként az NB II-es Siófok együttesében szerepelt. A főszerep az első félidőben Jónyer Kristófnak jutott, az egriek 19 éves középpályása a 25. percben remek egyéni megoldás végén szerzett vezetést a hazaiaknak. Szünet után a hátrányban lévő angyalföldiek léptek fel támadólag és erőfeszítéseiket az 55. percben gól koronázta.  További találat azonban már nem született, amihez kellett Szalay Alex bravúrja, aki a 78. percben Cipf szabadrúgását tolta ki a bal felső sarokból. Az Eger SE ezzel idénybeli első döntetlenjét érte el, ami a mérkőzés képe alapján reálisnak mondható.

 

Gól: Jónyer (25.), ill. Cipf (55.)

Szekeres Adrián: – A játékosok jó felfogásban kezdték a mérkőzést, de ez az alapja mindennek. Ez az elmúlt hetekben sokszor nem volt jellemző, ezekre felhívtuk a figyelmet, mert tudtuk, hogy ez döntő jelentőséggel bírhat. A játékunkban a labdás rész hellyel közzel megvalósult, meg is lett a vezető gólunk. Utána így kellett volna folytatni, a második félidőt pedig kezdeni, de megint visszatértünk ahhoz az énünkhöz, hogy könnyen adtunk gólt az ellenfelünknek. Ez nem fér bele. Onnan a Vasas át is vette az irányítást, igaz, még azt követően is megvoltak a lehetőségeink. Az alapján ahogy kezdtünk, ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk. Minden esélyük megvolt rá. 1–0 után le kell zárni a meccset. 

Harmati Tamás: – A minimális célunkat elértük azzal, hogy ponttal tudunk távozni. Az első félidő nagyrésze egyáltalán nem tetszett, mert nagyon görcsösen és félénken futballoztunk. Ez a görcs pedig sok pontatlanságot eredményezett, amivel nagy teret adtunk az ellenfélnek. Ezt az Eger ki is használta. A félidőben kicsit megnyugtattuk a srácokat, és ez nagyon jó hatással volt a második félidei játékunkra. Sikerült is egyenlíteni, majd a vége igazán ki-ki mérkőzéssé alakult.

Következik: DVTK II.–Eger SE, szeptember 4., vasárnap, 16.00.

Címkék#NB III

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában