Labdarúgás

2022.08.17. 14:23

Egri kapustábor a hála, a fejlődés és a jövőkép jegyében

Az Eger SE tíz és a Mezőkövesd Zsóry FC hat fiatal hálóőre vehetett részt az Illyés Dániel nevével fémjelzett Egri Kapusakadémia–Fiatal Labdarúgó Kapusokért Alapítvány háromnapos táborában.

Bódi Csaba

Azt is tanulták a fiatalok, hogy lehetnek a levegő urai

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Valamit visszaadni azért, amit Egerben kaptam, ez a cél vezérelt abban, hogy a 2019-ig lebonyolított tíz nyári kapustábort a Covid után időszakban idén újra megrendezzük – emelte ki az Egri Sportcemtrum SE korábbi kapusa és játékos-edzője, Illyés Dániel. A Magyar Labdarúgó-szövetségnél (MLSZ) 2014 óta dolgozó szakember 2016-tól főállású alkalmazottként tevékenykedik kapusedzői minőségben, ezzel együtt edzőképző instruktorként is számítanak a 39 éves trénerre. 

 

Az ezévi összetartáson Illyés Dánielnek kollégaként Bukta Krisztián, Bukta Norbert, Gácsi Péter és Éles Viktor segített a fiatalok pallérozásában, akiket klubjuk az első szóra elengedett, megteremtetve számukra az intenzív kurzus jelentette fejlődés lehetőségét.

– Ezúttal meghívásos módon történt a résztvevői kör kialakítása. A gyerekeknek az alapítvány jóvoltából az öt edzés mellett teljes ellátást és kapuskesztyűt biztosítunk – folytatta a játékosként az NB I-ben és az Egyesült Államokban is védett Illyés Dániel.

Az Eger SE-nek köszönhetően a Felsővárosi Sporttelepen lebonyolított edzéseket fegyelmezetten és nagy összpontosítással végezték az ifjak. A korábbi táborokhoz hasonlóan a hőség ezúttal is jelen volt, ám ez nem befolyásolta a gyakorlásokat. A jövőt viszont alapvetően meghatározza, hogy az operatív munkát Illyés Dániel nem tudja magára vállalni. A szakmai résszel nincs gond, ám főszervező keres olyan személyt, aki műveleti oldalról besegítene a kapustábor lebonyolításába. Az nem kérdés, hogy a fiatal kapusok részéről igény lenne rá.

Címkék#tábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában