Triatlon

2022.08.14. 15:34

Fotóskollégánk, Lénárt Márton már negyedik alkalommal teljesítette az eXtremeMan távját

Forróság helyett szakadó esőben és 16 Celsius fokos hőmérsékletben teljesítette fotós kollégánk, Lénárt Márton és felesége, Lénártné Bene Kinga a Nagyatádon rendezett eXtremeMan néven ismert hosszú távú országos bajnokságot.

B. Cs.

Lénártné Bene Kinga és Lénárt Márton harmadszor versenyeztek együtt

Forrás: családi album

A Somogyi megyei viadalon negyedik alkalommal vágott neki Lénárt Márton a 3800 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,195 kilométer futásból álló távnak. Ha pedig oda állt, leküzdötte önmagát és az előtte tornyosuló nehézségeket. A pólósból lett triatlonozó, Lénártné Bene Kinga harmadszor mutatta meg a benne rejtőző erőt, ami egyben azt is jelenti, hogy az egri házaspár háromszor együtt ért célba az extrém kihívás végén. 

– Nagyon örülünk, hogy újra sikerült egyénileg teljesíteni a távot, amelynek jelentős részén segítettünk egymásnak – mondta az úszást abszolút második, kategóriájában pedig az első helyen zárt Lénártné Bene Kinga. 

– Az idei verseny nehézségét az időjárás adta, mert reggeltől szakadt az eső. Az úszás alatt nem volt baj, viszont a biciklin a szembeszél, a 16 Celsius fok és az ömlő eső igazán nagy megpróbáltatást okozott. Marci 120 kilométernél ért utol, és onnan 180 kilométerig, valamint a futás alatt együtt haladva segítettük egymást egészen a célba érkezésig.

A többi egri befutónak gratuláló Lénárt Márton neve mellé 13:54:57 órás, Lénárné Bene Kinga nevéhez pedig   idén 13:57:46 órás időeredmény került.

Címkék#hosszútáv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában