Kézilabda

2022.08.10. 15:25

Új beállóval utazik az SBS-Eger Szigetszentmiklósra

Az NB I/B-s küzdelmekre hangoló megyeszékhelyi férficsapat a bajnoki felkészülés kellős közepén háromcsapatos minitornára utazik augusztus 13-án.

S. K.

Bettembuk Bence (33) Ózdon folytatja pályafutását

Fotó: Bók Tamás

Egy nap alatt két edzőmérkőzés vár az SBS-Eger csapatára szombaton Szigetszentmiklóson. A házigazdák mellett a szlovákiai HC Start Nové Zámky együttesével tartanak közös gyakorlást a megyeszékhelyiek. Az érsekújváriak a 2021/22-es szezonban az 5. helyen zártak a szlovák Extraligában.
Az egriek két mérkőzése között alig több mint kétóra telik el.
Tóth Edmond edző legénysége korábban két NB I-re készülő gárdával csapott össze: a Budai Farkasok vendégeként hatgólos győzelmet arattak (28–22), míg a HÉP-Cegléd csapatáttól háromgólos vereséget (23–26) szenvedtek Kiss Gergőék.

Először mutathatja meg tudását mérkőzés körülmények között a 19 esztendős beálló, Gönczi András, aki Bettembuk Bence helyére érkezett az egri keretbe.

Bettembuk a civil munkájával jobban összeegyeztethető ózdi szerepvállalás mellett döntött.
– Egerben a tanítást nem tudtam volna folytatni a napi két edzés mellett ezért úgy volt, hogy abba is hagyom a kézilabdát – indokolt a 21 éves beálló. – Szerencsére az ÓAM-Ózdi KC vezetőitől érkezett egy olyan ajánlat, ami mellett kényelmesen tudok tovább tanítani.

 

A felkészülési torna programja

Augusztus 13., szombat
11.00: Szigetszentmiklósi KSK–SBS-Eger
13.00: Szigetszentmiklósi KSK–HC Start Nové Zámky (szlovákiai)
15.00: HC Start Nové Zámky (szlovákiai)–SBS-Eger

A bajnoki küzdelmek szeptember 3-án kezdődnek. Az 1. fordulóban a Békési FKC vendégeként lépünk pályára. A hazai bemutatkozásra szeptember 10-ig kell várni, akkor a DEAC gárdáját fogadjuk a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Címkék#SBS-Eger

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában