Fogatverseny

2022.09.23. 20:58

Díjhajtásban a szilvásváradi ifj. Galbács a huszadik helyet szerezte meg Rómában

Két szilvásváradi színeket képviselő fogat szerepel a napokban a római világbajnokságon. A világbajnokságon szombaton a maratonhajtást rendezik meg, vasárnap pedig két fordulóban az akadályhajtás dönt a végső győztesről.

T. B.

Forrás: Beküldött fotó

Csütörtökön kezdődött Rómában a Négyesfogathajtó Világbajnokság. Az Állami Ménesgazdaság Szilvásváradot két fogat is képviseli a mezőnyben. Az első napi díjhajtás két tesztfutamában ifj. Galbács Ferenc a nyolcadik helyen zárt, Váczi István pedig a tizenkilencediken, de többen még nem álltak rajthoz. 

Pénteken szintén kétszer kellett díjhajtásban feladatokat végrehajtaniuk a versenyzőknek, ifj. Galbács Ferenc a huszadik helyet szerezte meg azután, hogy az esélyesek is versenybe szálltak, Váczi István pedig a 37., utolsó helyről várja a következő versenyszámokat. A díjhajtásban a többszörös világbajnok ausztrál Boyd Exell végzett az élen, Lázár Zoltán a hatodik lett. A csapatversenyben a Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József, Lázár Zoltán összetételű magyar válogatott az ötödik helyet szerezte meg.

A világbajnokságon szombaton a maratonhajtást rendezik meg, vasárnap pedig két fordulóban az akadályhajtás dönt a végső győztesről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában