Vízilabda

2022.09.05. 12:48

Európa-bajnoki ezüst a hét egrivel kiálló masters hölgyeknek

A Pro Recco kétszer is kifogott a Kling II. Kerület Sport néven szereplő magyar csapaton, amelynek keretében hét egri kötődésű játékos szerepelt.

B. Cs.

A Kling II. Kerület Sport néven szereplő csapat második helyig jutott az Eb-n

Forrás: Beküldött fotó

Római vakáció helyett Európa-bajnokság várt a masters korú pólósokra az olasz fővárosban augusztus 29. és szeptember 4. között. A kontinensviadal 55 csapatot, köztük 10 magyar gárdát vonultatott fel. A Kling II. Kerület Sport néven szereplő társaság Ipacs Barbara, Szűcsné Fekete Krisztina, Nagy-Pócsi Bianka, Jancsó Patrícia, Borbás Szeredi Krisztina, Lénártné Bene Kinga és Kling Szandra személyében erős egri „maggal” képviseltette magát.

Az edzőként Boros Júlia irányította hölgyek tisztában voltak vele, hogy az olasz Pro Recco lesz az a vetélytárs, amellyel szemben eldőlhet az Európa-bajnoki cím sorsa.

A mieink már a nyitányon találkoztak a reccói riválissal és maradtak alul 6–5-re. A folytatás lehengerlő eredményességet hozott, ugyanis német (12–1), ír (13–0) és cseh (10–2) ellenfelület szinte letaglózták a Kling II. Kerület Sport tagjai. Ezek után az ötödik mérkőzés már a döntőt jelentette, ahol újra a Pro Recco magasodott falként  Lénártné Bene Kingáék elé. A taljánok a fináléban is fél tucat gólig jutottak, míg Jancsó Patríciáék csupán kétszer találtak az olaszok kapujába (2–6), így be kellett érniük az Európa-bajnoki ezüstéremmel.

A helyszíni beszámolók szerint Rómában tökéletes helyszínen kiváló hangulat uralkodott. Jövőre világbajnokságot rendeznek a masters korú vízilabdázók számára, akik közül a Kling II. Kerület Sport csapatának tagjai sokat tanultak az Eb-n tapasztaltakból és már nagyon várják a Japánban esedékes vb-t. Ígérik: alaposan felkészülnek az újabb nagy kihívásra.

Öt magyar csapat a dobogón

Az egri Denk Zoltánt is felvonultató Happy hippos nevű gárda a fináléban 8–5-re győzte le olasz ellenfelét, így Európa-bajnoki címet szerzett a Rómában rendezett masters vízilabda Európa-bajnokságon. A Hungarian Bull's Blood Water Polo Team – soraiban az Egri Vízmű néhány szeniorjával – bronzérmesként végzett.

A Happy hippos Eb-győztes csapata, a guggoló sorban Denk Zoltán balról  harmadik 
Forrás: Beküldött fotó



 

A magyar Eb-érmesek - ARANY: Happy hippos, Oázis SC. EZÜST: Kling II. Kerület Sport, Ferencváros. BRONZ: Hungarian Bull's Blood Water Polo Team

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában