Labdarúgás

2022.09.22. 21:06

Füzesabonyban az Andornaktálya: ez nem lesz sétagalopp

A Bélkő SE-Bélapát autóbalestben elhunyt 19 éves futballistájára, Csuhaj Zsomborra emlékezve, egy perces gyászszünettel kezdődnek a hétvégére kiírt bajnoki mérkőzések a megyei bajnokságban. Így lesz ez az I. osztály 5. fordulójában is, ahol a játéknap hat párharca közül pályarajzzal a Füzesabony–Marshall ASE összecsapást emeltük a többi meccs elé.

Bódi Csaba

Így kezdenek Füzesabonyban a csapatok

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 16.00:

BESENYŐTELEK (13.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (7.)

Besenyőtelek, dr. Vass Géza Sporttelep. V.: Szigetvári Zsolt (Juhász Á., Törtei).

Nagyon nehéz, kudarcokban bővelkedő időszakot élnek meg a besenyőtelkiek. A sereghajtó az eddigi négy mérkőzésen még egy gólt sem rúgott, miközben kapott találatból már harmincat jegyez. A halásziak két hazai meccsüket megnyerték, idegenben viszont mindkétszer elvéreztek. Most azonban már az is óriási csalódás lenne, ha pontot veszítene Török János együttese.

HEVESTHERM-HEVESI LSC (6.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (4.)

Heves. V.: Orosz Fruzsina (dr. Kincses, Kasza).

A hevesiek sormintája három 2–0-s eredményt tartalmaz két győzelem után Gyöngyöshalászon elszenvedett vereséggel. Idén masszívabbnak tűnik Besenyei Ferenc gárdája, ám ugyanez hatványozottan érvényes a Horváth Tamás vezette bélapátiakra. A vendégek Csuhaj Zsombor elhunyta miatt súlyos lelki teherrel lépnek pályára, így kérdés, hogy tudják-e nyújtani őszi veretlenségüket.

HERÉD (8.)–EGER SE II. (12.)

Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Csuja Zoltán (Lucián, Kecskés).

A három mérkőzésen gyűjtött négy ponttal aligha lehet elégedett a herédi gárda. A Molnár Zoltán vezényelte társulat ettől már csak akkor lenne csalódottabb, ha az egriek ellen nem sikerülne győzni. Az egriek három vereséggel a hátuk mögött utaznak idegenbe úgy, hogy a kapott gólokat (14) illetően bőven akad feladat a védekezés megszervezésében. A fentiek alapján a mérkőzés egyértelmű esélyesének a hazai csapat számít.

FÜZESABONY-ERŐSS ÚT (2.)–MARSHALL-ASE (5.)

Füzesabony. V.: Kovács Bence (Bíró, Pálfi – Pest megyeiek). 

A három meccsen gyűjtött kilenc pont szépen kerekedik a füzesabonyiak neve mellett, azonban az andornaktályaiak ellen nem a számok játszanak. Nagy Endre több hiányzót nélkülöző csapatának várhatóan sok energiát kell mozgósítani az újabb győzelem érdekében. A Szabó László irányította Marshall ASE önbizalmának jót tett a Besenyőtelek ellen 11–0-s diadal, miközben nyilván tisztában vannak vele az andornakiak, hogy ez a meccs nagyon eltér majd a múlt heti sétagaloppozástól. 

LŐRINCI (1.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (10.)

Selyp, Lőrinci Sporttelep. V.: Török Mihály (Lovas, Nagy F.).

Gulyka Zsolt sárga-kék listavezető legénységének erejét jól jelképezi, hogy ősszel csupán egy gólt kapott a gárda, miközben 16-szor találtak a hálóba a játékosai. Igaz, az egyetlen treffelés a Füzesabony elleni derbin vereséghez vezetett, ám ez aktuális mérkőzést illetően nem mérvadó, mert a gyöngyösiek játékerőben nem képviselik azt a szintet, mint az FSC. Ezt mutatja az abonyiaktól múlt héten elszenvedett 5–2-es hazai vereség. Vagyis a papírforma egyértelműen a lőrinciek győzelmét valószínűsíti, minden más végeredmény meglepetés lenne.

Szombat, 18.00:

MAKLÁR (11.)–EGERSZALÓK (9.)

Maklár, Adler Sándor Sporttelep. V.: Mencsik László (Rézműves, Derda D.).

Több érv szól amellett, hogy az egerszalókiak a villanyfényes párharc esélyesei. Montvai Tibor csapatának négy pontjával például csak egy maklári egység szerepel, és a hazaiak kilenc játékosa még átállási nehézségekkel küszködik azok után, hogy a társaság Las Vegasból a 24. Árpád-kupa győzteseként tért haza. Tekintve, hogy Szabó András nem lesz jelen a hazai kispadon, az a fajta hajtóerő is hiányzik majd, amit edzőként ő képvisel. Mindezzel együtt a házigazdák győzelme is simán benne van az összecsapásban, és nemcsak azért, mert a futballban bármi megtörténhet.

Szabadnapos: Gyöngyösi AK (3.)

A bajnokság állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában