Lovassport

2022.09.24. 22:01

Régiós díjugrató döntő Szilvásváradon

Borsod megye 3-as csapata lett a régiós bajnok Szilvásváradon.

T. B.

Régiós díjugrató döntőt rendeznek Szilvásváradon

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Pénteken kezdődött és vasárnap fejeződik be Szilvásváradon a Platthy József Régió díjugató versenye. A háromnapos viadal a régiós és megyei bajnoki címekről dönt. Pénteken Hajdú-Bihar és a Borsod megyei bajnokokat avattak különböző korosztályokban, szombaton pedig a régiós verseny elődöntőit rendezték, de ezen a napon kiderült, melyik csapat lesz a regionális első. 

Ezt a versenyszámot a felnőttek egyéni elődöntőjével rendezték, de utánpótlás korú versenyzők is teljesítették a 130 centiméteres akadályokat, lévén nyitott volt a versenyszám. A régiós csapatbajnok Borsod megye 3-as csapata lett. 

A tizennégy alakulat közül - minden négyesben volt ifjúsági, kezdő és felnőtt lovas is -, öt gárda is hibátlan pályát ment és a felnőtt futam keretében összevetésben dőlt el az érmek sorsa. Fabók Adrienn, Koltai Zorka, Dudás Nóra és ifj. Szuhai Gyula nyakába került az aranyérem. A második helyen a Fekete Antal SE, a harmadikon a GSH Team 2-es számú csapata végzett. Vasárnap reggel nyolctól a döntő versenyszámokat rendezik a lovas stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában