Mozgás

2022.09.03. 19:41

Simon Ágnes sítájfutó-világbajnok is részt vett a sportválasztón Egerben + fotók

Kilencedik alkalommal szervezte meg az Egri Norma Alapítvány a Mozdulj, válassz sportot Egerben programot.

M. H.

Remek lehetőséget adott a program arra, hogy mindenki megtalálja a maga sportját.

Fotó: Gál Gábor

Az időjárás ismét kegyes volt a résztvevőkhöz, így szombaton délután 3 órától 7-ig megtelt az esemény helyszíne. Somogyi Mónika, az alapítvány vezetője elmondta, a kezdeményezés célja az volt, hogy a gyerekeknek és fiataloknak lehetőségük legyen megismerkedni a ­különböző sportlehetőségekkel és választhassanak, ezzel elősegítve a sportegyesületek utánpótlását.

Az eseményen húszféle sportot lehetett kipróbálni. Újdonságként megjelent a népi táncos mozgásfejlesztés, valamint a birkózás is. Az eddigi nyolc alkalommal rengeteg érdeklődőt vonzottak, tavaly nagyjából nyolcszázan mozdultak meg, idén is sokan vettek részt az ingyenes programon.

 Az idei rendezvényt Simon Ágnes sítájfutó-világbajnok nyitotta meg. A programon egészségügyi vizsgálatokon is lehetőség volt részt venni. Azok pedig akik legalább tíz sportot kipróbáltak, pecséteket gyűjthettek, majd pörgethettek a szerencsekeréken és indulhattak az értékes nyereményekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában