Atlétika

2022.09.29. 21:32

Szivós Orsolya mindent kifutott magából, nem maradt semmi, csak a boldogság

Valóra váltotta álmát Szivós Orsolya a Hervis Balatonparti Futónapon. Az egri atléta a 21,1 kilométeres félmaratoni távon 1:42:26 órás idővel a nőknél első helyen végzett, míg abszolútban a hatodik helyen zárt.

B. Cs.

Szivós Orsolya a dobogó tetején. A köszönet Maráz Zsuzsát illeti

Forrás: Beküldött fotó

– Egy álom csak egy álom, egészen addig, amíg úgy nem döntesz, hogy igazzá teszed – írta a közösségi oldalán megjelenet beszámolóban Szivós Orsolya. – Születésnapi ajándék Marcsitól! Mi más, mint közös élmény, Félmaraton, Balatonszemes! Sík pálya, aszfalt, Balaton, már csak futni kell, hisz a feltételek tökéletesek. Nem nagyon futok félmaratont, főleg síkon, aszfalton, így nem otthonosan álltam a rajtba. Na de hát mit van mit tenni, ha nincs nehezítés Orsika, ezt ma oda kell rakni és nem szabad kishitűnek lenned – ezekkel a gondolatokkal a fejembe kezdtem el az aszfalt koptatását. 

Okosan, nem rohanva sehová, hisz lesz időm tempózgatni. Nem szoktam kilőni a rajtból, szeretem kicsit messzebbről becserkészni az előttem futókat. 

Kielemzem a mozgásuk, megcsodálom a futószettjüket, meghallgatom lépteik dobbanását! Csak akkor váltok ritmust és előzök, ha biztos vagyok a dolgomban és úgy el tudok mellettük haladni, mint a pesti gyors! Ha kicsit lassabban tenném, még vérszemet kapnának és akkor lennék igazán bajban. Cserkészek folyamatosan és mire leszek figyelmes a fordítónál? Öt fiú futó szembe és nő nem jön! Azt a mindenit, ez azt jelenti? Nyugtázom hirtelen. Igen Orsika ez az, te vagy az első! Elmantrázom vagy háromszor magamban, majd egyszer félhangosan, te vagy az első nő! Na innentől kezdődött a tánc. Ejj, ha ezt ma akkor behúzom, az enyém lesz, nem eresztem!

Taktika: Zsuzsi kiírta a tempót, akkor tényleg ez ma működhet.

Fókusz csak az öt perc alatti kilométereken, kulacs a kézbe és frissíteni, féltávnál sótabi. Csak ennyi Orsika és meglesz a Félmaraton PB női győzelemmel. Jajj, de jó volt, hejehuja vigalom, meg fiúk követése, szembefutók lelkesítése, Marcsi biztatása, szuper zenék hallgatása, nyilak figyelése...!

A nők mezőnyében a legjobbként ért célba Szivós Orsolya
Forrás: Beküldött fotó 


Már majdnem tökéletes volt minden, mikor a második kör fordító után olyan szembeszelet kaptunk, hogy a pofazacskóm lebegett jobbra balra. Komolyan, tényleg pont most, ne már háborodtam fel, ránéztem az órámra 5:13 perc/kilométer, ez nem lesz jó. Dőlj bele Orsika, gyerünk és menj szembe vele, ne engedd neki, hogy ma ő diktáljon.

Erős vagy és ezt ma meg fogod csinálni! Ezt kell kibírni, az utolsó fordítóig, onnan már csak oldalról tol. Gyerünk, tedd a dolgod!

Oké értettem, teszem és nem engedek! Küzdök nagyon, de nem engedek, a fordítóig kitartok és onnan már gyorsulás. Három kilométer, és megvan! Tartom a tempót, és kapkodom a lábaim, körzök a vállammal és rendezem a mozgásom. Felveszem a céltempót és mindent kifutok, nem marad semmi, csak a boldogság! Igen, megvan, amiért idejöttem, meg tudtam valósítani az álmom! 
 

Miért csak most, öt év után? Mert mostanra hittem el, hogy meg tudom csinálni. Nem himihumi és gyorsan jött eredmény, van benne meló, nekem ennyi időre volt szükségem.

 

Címkék#félmaraton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában