Lovassport

2022.10.04. 11:20

Dani összetett hetedik lett Lipicában

A Lipica & Duna-Alpesi Kupát rendezték meg hétvégén, Dani Marcell akadályhajtásban negyedik helyen zárt.

Forrás: Horváth Krisztina

A hétvégén rendezték a fogathajtók számára a Lipica & Duna-Alpesi Kupát a szlovéniai Lipicában. A nemzetközi versenynek Heves megyei résztvevője is volt, a szilvásváradi színekben hajtó, besenyőtelki Dani Marcell is tagja volt a magyar válogatottnak. 

 

Dani díjhajtásban a tizedik legjobb eredményt érte el a 32 tagot számláló kettesfogat mezőnyben, maratonhajtásban pedig a tizenegyedik helyen zárt, a pálya első felén a legjobbak között volt, majd az utolsó akadályokon visszaesett. Az utolsó napi akadályhajtásban Dani egy verőhibával a negyedik helyet szerezte meg, ezzel összetettben följött a hetedik helyre. A versenyt a három szám után a háromszoros világbajnok Hölle Martin nyerte meg.

 

A Dani Marcell, Hölle Martin, Tóth Andrea összeállítású II-es számú magyar együttes a svájciak mögött a második helyen zárt a csapatbajnokságban. A bronzérmes az I-es számú magyar csapat (Farkas József, Farkas László, Penzer László) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában