Lovassport

2022.10.08. 15:47

Osztrák sikerek a világkupa futamon Szilvásváradon, zenés kűrök vasárnap

Timna Valenta-Zach és Astrid Neumayer nyerték a nagydíjat és a nagydíj speciált a szilvásváradi versenyen.

Tóth Balázs

Vasárnapig tart a megmérettetés Szilvásváradon

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Díjlovagló nemzetközi verseny házigazdája a napokban Szilvásvárad, de hazai A és B kategóriás díjlovaglók is megméretik magukat. Igaz, kevesen neveztek, de ez más közép-európai világkupa versenyeken sem volt másképp, öt-hat tagú szokott lenni a mezőny, csak Brünnben voltak tizenegyen. Csütörtökön még tesztjelleggel lovagoltak a versenyzők, pénteken már volt nagydíj nehézségű feladatsor és döntőztek a fiatal lovak. Szombaton délelőtt rendezték a nagydíjat a világkupa pontokért, és a nagydíj speciál futamot. Mindkettőre csak három-három versenyző nevezett. A nagydíj elsőséget az osztrák Timna Valenta-Zach és Farant szerezte meg 68,587 százalékos teljesítménnyel, míg a két magyar páros, Komjáthy-Losonczy Anikó és Dior S, valamint Révész Pavlina és Decadance között mindössze négy tized döntött előbbi javára.

A nagydíj speciál versenyben szintén osztrák győzelem született Astrid Neumayer és Zap Zap révén, ők több mint hetven százalékos eredmény értek el a zsűrinél, a második helyen a szintén Ausztriából érkezett Diana Porsche és Douglas, a harmadikon a szilvásváradi Mikó Tamás és Maestoso XXXIII-31 végzett.

A verseny vasárnap délelőtt is folytatódik, akkor láthatja a közönség a zenés kűröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában