Labdarúgás

2022.11.15. 13:20

Távozik tisztségéből a Játszifoci-mozgalom Heves megyei koordinátora

Besenyőtelken a helyi roma gyerekek Nagy Sándor jóvoltából jutottak olyan lehetőséghez, ami esélyt adott számunkra ahhoz, hogy a labdarúgás által többek legyenek.

B. Cs.

Nagy Sándor sokat adott a gyerekeknek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A múlt héten már úgy hoztak haza az iskolától, azóta idehaza háromszor lettem rosszul – mondta Nagy Sándor. – Emiatt véglegesen úgy döntöttem, hogy az egészségem és családom nyugalma miatt lemondok a Játszifoci-mozgalom Heves megyei koordinátora tisztségről, ahogy nem tudom vállalni a besenyőtelki csapat edzőségét sem. Nem hagytam senkit cserben, a budapesti Mikulás-kupára is elintéztem a buszt is és a sportcsarnokot, hogy ott edzenek a gyerekek. 

Arról tavaly augusztusban helyszíni beszámolóval jelentkeztünk, hogy másfél millió forintból, széles társadalmi összefogás eredményeként jött létre Besenyőtelken a Játszifoci (azaz játszótéri) mozgalom első Heves megyei grundja, ami országosan is egyedülálló. 

Nagy Sándor legutóbb a Farkas János-díjátadó ünnepségen szólalt meg portálunkon. Fölelevenítette a kezdeteket, azt, hogy korábban Kispesten dolgozott, majd hazatért Besenyőtelekre, ahol igyekezett összeszedni az utcán focizó gyerekeket és a pályán csapatot építeni belőlük. Ebben sok támogatóra talált önkormányzati és cigány önkormányzati vezetőkben, illetve helyi vállalkozókban. Fő támasza volt a programnak az azóta elhunyt felesége.


 

Címkék#roma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában