Fekvenyomás

2022.11.08. 12:34

Világranglista-második az aldebrőiek 16 éves fekvenyomója

A Szlovákiában rendezett GPC vb-n elért 205 kilós teljesítmény a világbajnoki cím után újabb elismerést hozott Vörös Balázsnak.

B. Cs.

Vörös Balázs ranglistás helye jól tükrözi a valóságot

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az egri S-Power Gym-ben készülő 16 éves versenyző idén abszolút újoncként tört be a sportágba. Az aldebrői fiatal ahol elindult 2022-ben, ott nyert, ennek eredményeként pedig az openpowerlifting.org portál ranglistján a dobogón áll. A 117 nevet felvonultató összesítésben – egyetlen magyarként –  Vörös Balázs a második helyet foglalja le a RAW kategória 125 kilós súlycsoportjában. 

A 121 kilogrammos sportember 205 kilós teljesítménnyel szerzett világbajnoki címet október 17-én Nagyszombatban (Trnava). 

A ranglistán csupán a 17 esztendős, Eleuterio Montalvo előzi meg, az egyesült államokbeli fiú is 205 kilót nyomot fekve az USPA kaliforniai versenyén. A csúcson lévők kimagasló erejét ékesen bizonyítja, hogy a ranglistán harmadik Damion Ginac „csupán” 182,5 kilót tud felmutatni.

A 117 nevet tartalmazó világranglista 1–20. helyezettje 
Forrás: openpowerlifting.org


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában