Labdarúgás

2022.12.01. 15:42

A Tarnamente SSZE megelőzte a vb-n szereplő japánokat

A jó példa ragadós és bár kezdeményes most a japánok miatt vált felkapottá, a megyei II. osztályban szereplő Tarnamente SSZE már tavaly mintát kínált a csapatoknak.

Bódi Csaba

Képünk illusztráció Archív fotó

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A katari világbajnokságon a japán szurkolók a Németország elleni 2–1-es győzelem után elkezdték kitakarítani a stadiont, majd a játékosok is rendet hagytak maguk után az öltözőben. Ezen felbuzdulva a labdarúgó NB II.-ben érdekelt Kozármisleny csapata, majd a Pick Szeged férfi kézisei is csatlakoztak. A rendkívül pozitív visszajelzések után egyre többen fogadják el a kihívást, ami dicséretes.

És itt „jönnek a képbe” a kompoltiak, akik tavaly újoncként úgy távoztak Nagyrédéről, hogy az öltözőben nem hagytak maguk után nyomot, de ami a fontosabb, szemetet, piszkot sem. A folytatás pedig hasonló hálát váltott ki a hevesvezekényiekből, mint a szőlőskertiek részéről.

Később aztán a tenkiek mutatták meg Petőfibányán, hogy ezen a téren is lehet tanulni tőlük.

A tenkiek így hagyták maguk után az öltözőt Petőfibányán
Forrás: Petőfibányai SK 

A megyei futballélet jelentős részében ugyan elkezdődött a téli szünet, de jönnek a teremtornák, miként más sportágak képviselőit is bizonyságot adhatnak róla, hogy tisztában vannak azzal, minek, hol a helye. 

Következhet a kihívás?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában