Teremlabdarúgás

2022.12.29. 09:30

Focival a gyógyulásért: mesés történet, valóságként megélve

Amikor az ember már azt gondolja, hogy nincs fentebb a jócselekedetben, akkor jönnek a 11. Focival a gyógyulásért jótékonysági torna szervezői, támogatói, résztvevői és közreműködői. A csodás közöség ismét nagyot alkotott.

B. Cs.

A hat éves nagyúti kislány, Czékmány Hanna is az idei kedvezményezettek között szerepelt

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Kiss testvérek évekkel ezelőtt vasalható gyöngyökből készített mosolyokkal köszönték meg a támogatást a jótékonysági torna résztvevőinek. Sajnos azonban a lányok közül Virág az elmúlt hónapban meghalt. Ezze kezdték idei összegzésüket a gyöngyösi rendezvény szervezői.

– Egész ittléte idején fölfoghatatlan erővel harcolt az életért, nekünk meg annyi maradt, hogy ezzel a szmájlival a kezünkben egyperces tapssal emlékezzünk felejthetetlen hősiességére, s azt reméljük, a Focival a gyógyulásért tornán többé nem kell hasonló tragikus hírről beszélnünk – szerepel a Focival a gyógyulásért jótékonysági torna közösségi oldalán megjelent írásban. 

– Hogy ne kelljen, azért is gyűlt össze tizenegyedszer ez a különleges közösség, amelyre már olyan régen elfogytak a szavaink. Sokan vannak köztünk, akikkel tizenkét éve csináljuk (a korona miatt egy elmaradt) együtt öregszünk, együtt látjuk ezeket a hihetetlen gyerekeket, ahogyan életigenlésre tanítanak minket. 

Ezúttal Ádám és Tamás, az ikerpár, Bogika, Hanna, Marci, az Age of Hope Alapítvány, illetve a gyöngyösi mentősök alapítványa szerepelt a támogatottak között. Családi tragédia, agydaganat, üvegcsontúság, agyvérzés - olyasmi, amiről sohasem akarunk hallani. Velük ezek kicsiként jöttek szembe, de óriásokként néznek szembe velük.

Nagynak látjuk mi innen ezt a különleges közösséget is, amely bő évtizede találkozik karácsony után, hogy jelezze a gyerekeknek, velük van. Tényleg nem tudjuk sorolni az emberi történeteinket a hamburgi magyarok összefogásától a most debütáló pedagógus-csapatig, mesének gondolná úgyis mindenki, aki nincs itt, az összes történetünket.

Lehet, hogy az is. Valóságként ugyanis nehéz elhinni, hogy újabb adományrekordot állítottak fel ennek a jótékonysági projektnek a támogatói: mindazok, akik a távolból segítettek, s mindazok, akik itt voltak, összesen 3 456 500 forintot gyűjtöttek össze a súlyosan beteg, illetve mélyszegénységben élő gyerekeknek. 

És mind úgy búcsúztak: jövőre találkozunk. Noha ez az egész tehát leginkább mese, mégis a képzeletünket tette korlátossá: nem tudjuk elgondolni, hogy e nélkül legyünk. Mert nem tudjuk elengedni a közösség világló együttlétét, a gyerekek továbbgondolhatatlan erejét.

Azért is őrizzük örökké ezeket a mosolyokat. Azért őrzi mindenki. Mert mi mind úgy tudjuk: a végén úgyis arra emlékszünk, amit másokért tettünk – zárul a Focival a gyógyulásért torna szervezőinek idei értékelése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában