Labdarúgás

2023.01.26. 10:42

A Marshall-ASE tavasszal élesebb lenne

Andornaktályán is fontos szempontnak számít a felkészülés során az energiatakarékosság. Ennek jegyében idén először csak január 24-én találkoztak a vármegyei I. osztályban hatodik helyen álló gárda tagjai.

B. Cs.

Szabó László látja a hibákat és tudja, miben kellene előbbre lépni

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

 

A keddi és a csütörtöki edzést szombaton azonban már mérkőzés követi a Marshall-ASE számára. Vagyis a labdát nem kell nélkülözni Szabó László tanítványainak, akik a tréningeket hazai környezetben végzik, míg a programban szereplő három edzőmeccs helyszínéül Mezőkövesd szolgál.

– Kezdhettünk volna korábban is, ám a rezsiválság miatt az a döntés született, hogy január 24-én látunk munkához. A Téli-kupába nem neveztünk, helyette a Zsóry FC csapataival mérkőzünk majd – mondta Szabó László.

A Marshall-ASE az őszi 12 mérkőzésen 19 pontot szerzett úgy, hogy otthon öt, míg idegenben hét alkalommal lépett pályára a csapat. A jelenlegi pozíciót nem tartják rossznak az egyletnél, ám a képességek alapján előkelőbb helyen is állhatna a gárda. 

– Ahogy az éllovas Gyöngyössel, úgy a második Füzesabonnyal is pariban voltunk – emelte ki a tréner.  

– Ha azonban fentebb vágyunk, akkor határozottabb és fegyelmezettebb játékra van szükség, de fogalmazhatnék úgyis, hogy élesebbnek kellene lennünk, mert a vetélytársak sikerét rendre ezt hozta ellenünk. Azaz, amikor kellett volna a nagyobb elszántság és odafigyelés, akkor ezekben alulmaradtunk. Ennek magyarázata lehet, hogy a játékosállományt jelentős részben fiatalok alkotják, így a kellő tapasztalatnak még híján vannak. Magával a játékkal nincs gond, a mezőnyben úgy futballozunk, ahogy az elvárható, ám az ellenfél kapuja előtt sokszor rossz döntést hozunk, és a védekezésünk is lehetne összeszedettebb. Tavasszal ezeken igyekszünk javítani.

Játékosmozgás – A keretből Ökrös Balázs (Építők KC Salgótarján) távozott, míg érkezőből legfeljebb kettő lehet, de hogy kik ők, arra csak később derül fény.

 

A bajnokság állása
Fotós: adatbank.mlsz.hu

A Marshall-ASE téli edzőmeccsei

Január 28., szombat, 12.00: Marshall-ASE–Mezőkövesd Zsóry FC U19
Február 11., szombat, 12.00: Marshall-ASE–Mezőkövesd Zsóry FC U17
Február 18., szombat, 10.00: Marshall-ASE–Mezőkövesd Zsóry FC II.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában