Röplabda

2023.01.18. 13:13

Az egri nevelésű, 85-szörös válogatott center ma már játékosokat menedzsel

Van kikre büszkének lenniük az Egri Városi Sportiskolásoknak. A 2001-ben alapított intézmény röplabdában is nevelt kiválóságokat a magyar válogatottnak. Köztük szerepel Dobi Edina is.

B. Cs.

Dobi Edina kezében jó helyen volt a labda

Forrás: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

– Rengeteg kedves élményem van a röplabdáról, a legkedvesebbek a válogatotthoz fűződnek – mondta az EVSI Röplabda nevű közösségi oldalnak a nemzeti csapatban 85 mérkőzésen szerepelt center. – Ilyen például, amikor 2016-ban legyőztük Romániát, így újra kijutottunk az Eb-re, akkor másodjára. Vendégként simán kikaptunk, itthon pedig az első szettet ők nyerték, innen tudtunk felállni, meccset és aranyszettet nyerni. Ott a csapategység hatalmas erővel bírt. Egy évvel korábbról az maradt meg bennem élénken, amikor a 2015-ös Eb-n megvertük Azerbajdzsánt. Mindkét említett meccsen olyan érzéseket élhettem meg, hogy libabőrös voltam játék közben. Felejthetetlen mindkettő.

Az Agria RC-ben nevelkedett Dobi Edina 2007-ben igazolt Angyalföldre, majd az Egyesült Államokban (New Orleans), Franciaországban (TMP Racing, Entente Saint-Chamond), Belgiumban (Charleroi), Németországban (Rote Raben Vilsbiburg) és Azerbajdzsánban (Azeryol Baku, Azerrail Baku) röplabdázott, utolsó klubját pedig a Békéscsaba RSE jelentette 2017/18-ban.

A legszebb magyar sportolónők közé többször beválasztott és a visszavonulását 2019. május 14-én bejelentett játékos így felelt arra a kérdésre, hogy mivel foglalkozik jelenleg.

– FIVB-licenszes menedzserként röplabda ügynökséget vezetek, ahol játékosokkal, edzőkkel foglalkozok. Emellett három kislányomat nevelem, egy 2,5 éves gyermek és a hét hónapos ikrek anyukája lehetek, ami a világon a legcsodálatosabb.  

Ezen túlmenően Dobi Edina üzenettel is szolgált az Egri Városi Sportiskola tagjainak.

– Gyönyörű sportot választottak. Tegyék bele szívüket, lelküket, élvezzék a csapatjátékot, a társaságot, mert az észrevétlenül is rengeteg mindenre tanít az élet minden területén, amiért egyszer nagyon hálásak lesznek. A röpis csajok menők! Remélem, lesz köztük olyan, aki nagyon komolyan veszi a sportágat és találkozhatok vele a nemzetközi porondon, akár a „kezeim alatt”.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában