Vízilabda

2023.01.25. 14:31

Az egriek 17 éves játékosa is betalált a Szeged ellen

A Szegedi NVE elleni mérkőzést tizenkét gólos különbséggel nyerte a Tigra-ZF-Eger női csapata, amely csütörtökön Szentesen folytathatja a bajnoki pontgyűjtögetést.

S. K.

Katona Zsófia (elöl) és társai hozták a kötelezőt

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női OB I. 9. fordulójában:

TIGRA-ZF-EGER–SZEGEDI NVE 19–7 (5–3, 5–1, 4–1, 5–2)
Eger, Bitskey Aladár Uszoda. V.: Kevi T., Varga Cs.
EGER: Dulic – Jancsó 2, Borsi 1, Katona Zs. 1, Czigány 5, Szellák 1, Szilágyi D. 1. Csere: Kékesi 2, Weston 2, Molnár D. 1, Pogonyi 1, Bódi F. 2, Szilágyi Sz. Edző: dr. Sike József
SZEGED: Gyöngyösi – Szabó K., Lendvai 3, Pap M. 1, Tátrai 1, Szabó J., Bocskay 1. Csere: Ráski L., Kenéz 1, Pádár B. Edző: Varga Tamás
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 1/1, ill. 7/1. 
ÖTMÉTERESBŐL: –, ill. 1/1.
A jóval szerényebb játékerőt képviselő csongrádiak elleni mérkőzés amolyan felvezetésként szolgált a hét hátralévő részére, amikor szentesi bajnoki és görögországi Eurokupa-mérkőzés is szerepel az egri női csapat programjában. A vendéglátók Kiss Alexandra és Rebecca Parkes nélkül is magabiztos játékkal hozták a kötelezőt.
Az idei szezonban először kapott lehetőséget a felnőttcsapatban a 2005-ös születésű Pogonyi Bíbor, aki góllal járult hozzá a vármegyeszékhelyiek fölényes győzelméhez. A Tisza-parti gárda másfél negyeden keresztül tartotta a lépést a hazaiakkal (6–4), majd egyre inkább nyílni kezdett az olló. A harmadik negyed végére már 14–5-re módosult az állás, a legnagyobb különbség a mérkőzés végére alakult ki.
DR. SIKE JÓZSEF: – Tekintettel arra, hogy négy nap alatt három mérkőzést játszunk, igyekeztem megosztani a terheket. Ennek megfelelően alakult a mérkőzés. A középszakasz miatt fontos, hogy holnap mit játszunk a Szentessel, ennek fényében haladunk tovább az úton.
VARGA TAMÁS: – Kétség sem férhetett az Eger győzelméhez. Törekedtünk arra, hogy a védekezésünk tovább fejlődjön, ezek az alkalmak megfelelő lehetőséget biztosítanak erre. Összességében elégedett vagyok, azt kaptam, amire számítottam.
KÖVETKEZIK: Valdor Szentes–Tigra-ZF-Eger, január 26., csütörtök, 13.00.

,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában