Vízilabda

2023.01.26. 15:14

Nem akartak drámát, ezért simán nyertek az egri nők

Huszonnégy óra leforgása alatt második OB I.-es mérkőzését nyerte a Tigra-ZF-Eger női csapata, amely a Szeged elleni hazai sikert követően Szentesen is diadalmaskodott.

S. K.

Czigány Dóra (a labdával) három góllal vette ki a részét a szentesi győzelemből

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női OB I. 10. fordulójából előre hozott mérkőzésen:

VALDOR SZENTES–TIGRA-ZF-EGER 9–15 (0–5, 4–4, 2–3, 3–3)
Szentesi Uszoda. V.: Kevi T., Mohi M.
SZENTES: Füsti – Horváth L., Mácsai, Bicskei, Bonca 1, Kövér-Kis R., Tóth F. 2. Csere: Héri (kapus), Hevesi, Dankina 3, Dobos, Samsonova 3, Korom R., Horváth Zs. Edző: Matajsz Márk
EGER: Kiss A. – Jancsó 3, Katona Zs., Czigány 3, Kékesi 1, Szellák 2, Szilágyi D. 4. Csere: Borsi I. 2, Molnár D., Bódi F. Edző: dr. Sike József
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 8/2, ill. 10/8.
ÖTMÉTERESBŐL: 3/2, ill. –.
KIPONTOZÓDOTT: Bonca a 28. percben.
Az 0–5-ös eredménnyel zárult első negyed alapjaiban meghatározta a mérkőzés további alakulását. A villámrajtot vett egriek magabiztosan tartották előnyüket, a szentesiek sehogy sem találtak fogást a vendégeken. A harmadik negyed hajrájában már hét góllal is vezetett a ZF, az utolsó felvonásban már csak az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel nyernek Borsi Ilonáék.
A Tigra-ZF-Eger küldöttsége pénteken Görögország felé veszi az irányt, ahol négy nap alatt a harmadik mérkőzését játssza a csapat.

Az egriek vezetőedzője, dr. Sike József a csongrádi mérkőzést követően a klub honlapján úgy fogalmazott: nem akartak drámát, kiélezett mérkőzést.

– Rárontottunk az ellenfelünkre, mint egy bokszló. A korán kiharcolt ötgólos előnyünkre még egyet rátettünk és magabiztosan nyertük az összecsapást. A harmadik és a negyedik negyedben már sok cserejátékos kapott lehetőséget a vízben, de ez sem okozott gond. Szemmel látható az együttes fejlődése, mert legutóbb hazai pályán igencsak megszenvedtünk ezzel a Szentessel – vélekedett a szakember.
KÖVETKEZIK: Eurokupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés: NC Vouliagmeni (görög)–Tigra-ZF-Eger, január 28., szombat, 20.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában