Sakk

2023.02.02. 15:02

A két Paálra nagy feladat vár India ellen

Három fordulón jutottak túl a mezőny tagjai a Belgrádban zajló paralimpián.

B. Cs.

A magyar csapat (jobbra) vereség után javított

Forrás: Magyar Sakkszövetség

A törökök legyőzése után két vegyes csapattal játszottak a magyarok. A FIDE nemzetközi együttes vereséget mért a mieinkre, a hallássérültek nemzetközi válogatottja ellen azonban sikerül javítani.

A 2. fordulóban:

FIDE–Magyarország 3:1

A 4. táblán szereplő Paál András (Andornaktálya SE) győzelemmel mutatkozott be, ugyanakkor Zámbó Zoltán, Máté Balázs és az egri Paál-Szűcs Attila nem járt sikerrel az erős ellenféllel szemben, amely igazolta a papírformát.

Tabella – A mieink négy ponttal (hét meccsponttal) a 8–9. helyen állnak Kubával együtt. 

A 3. fordulóban:

Hallássérült válogatott–Magyarország 1:3

A magyarok esélyesként ültek asztalhoz és magabiztos győzelmet arattak. Paál-Szűcs Attila visszatalált a helyes útra, újabb szép győzelemmel adta meg az alaphangot, míg Paál András döntetlennel folytatta a szereplését. Ács Gábor felülmúlta aktuális vetélytársát, míg Zámbó Zoltán remivel járult hozzá a nemzeti együttes diadalához.

– Pénteken kőkemény mérkőzésen  az éllovas India vár ránk. Minden fél pontért meg kell harcolni, nem mi vagyunk a favoritok – tekintett előre Paál-Szűcs Attila.


 

 

Címkék#paralimpia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában