Kézilabda

2023.02.17. 13:36

A kötelezőért utazik Pécsre a dobogóról lecsúszott Eszterházy SC

A női NB I/B 18. fordulójában 790 kilométeres utazás vár az egyetemista hölgyekre.

Fenyves Balázs

A pécsi védőfal feltörése jelenti az aktuális feladatot

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

PEAC (11.)–ESZTERHÁZY SC (4.)

Pécs, szombat, 18.00., V.: dr. Csuka, Kocsis.

Játék nélkül is hátrébb csúszott a tabellán az Eszterházy SC, az NB I/B múlt hétvégi szünetét kihasználva ugyanis több rivális előrehozott mérkőzéseket iktatott be a programba. A Vasas–Szombathely és az Algyő–Komárom rangadók döntetlenjei apropóján így hosszú idő után nincs dobogós helyen az egyetemista társaság, igaz, a harmadik szombathelyiekkel azonos pontszámmal áll.

Emiatt is fontos, hogy a következő időszakban ne hibázzon az ESC, amire papíron minden esélye megvan, ugyanis egymás után három olyan ellenféllel találkozik, amelyek a bennmaradásért harcolnak.

Az első ilyen csata szombat délután a Mecsekalján vár az egriekre, akik a pontvadászatban újoncként szereplő PEAC gárdájához látogatnak. 

A bajnokság állása
Forrás: mksz.hu

Ősszel nem okozott problémát a pécsiek legyőzése (33–26), azóta viszont érezhető gödörbe kerültek a Zsadányi-tanítványok, tekintve pedig, hogy ezúttal nem utazott el az összecsapásra egy nappal korábban a társaság, a hosszú buszozás is tényezőt jelenthet a saját pályáján veszélyes ellenfél otthonában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában