Labdarúgás

2023.02.23. 21:06

A siroki futballista 32 év után hagyta abba a játékot

A 39 esztendős, ballábas labdarúgó a Mátraderecske SE-nek intett búcsút a télen, és egyben fejezte be pályafutását.

B. Cs.

Szabó Márió már nem szárnyal a pályán

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Képes vagyok még csereként beállva hozzátenni a csapat játékához, vagy akár meccset is eldönteni, de úgy érzem, elég volt, életem ezen fejezete lezárult – mondta Szabó Márió.

A futballista siroki kisgyermekként ismerkedett meg a sportággal három évtizeddel ezelőtt olyan körülmények között, amelyek akkoriban párját ritkították a megyében. A Siroki Vasas SE remek feltételei után a fejlődési szint magasabb fokozatát az Eger Sportiskola USE jelentette. További klubként pályafutása állomásait a Verpelét SE, a Pétervására SE, a Gyöngyösi AK, az Egri FC, az Andornaktálya SE, az Egerszalók SE és a Mátraderecske SE jelentette. A honi NB III.-ig történt eljutáson kívül Ausztriában is kipróbálhatta magát, ám – ahogy fogalmazott – az „utazás” véget ért.

– Sok kiváló játékossal szerepelhettem egy csapatban és nagyszerű edzőim voltak – pillantott vissza Szabó Márió. 

– Sok díjat és érmet nyertem mind csapat, mind egyéni szinten. Szeretnék köszönetet mondani minden egyesületnek, amelynek mezében pályára léphettem. Köszönöm az együtt töltött időt, a sikereket. Igyekeztem mindig a legjobbamat nyújtani. Ha a hosszú évek alatt valakit megbántottam vagy csalódást okoztam, attól elnézést kérek. A legtöbbet a szüleimnek köszönhetem, akik kiskorom óta mindig mellettem álltak. Sajnos apukám az utóbbi 12 évben már nem a pálya széléről, hanem az égből figyelte a játékomat. Egy fejezet lezárult, de az élet megy tovább. Sportember vagyok, a sporttól nem szakadok el. 

Végezetül egy mondat a labdarúgáshoz: sokat kaptam tőled, mindig az életem része maradsz. Szeretlek!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában