Labdarúgás

2023.02.03. 19:53

Eger SE II.: a régi „motoros” örül az új gondolkodásmódnak

Hetedik éve erősíti alapemberként az Eger SE II. csapatát Nyilas László. A 42 esztendős középpályást fiatalok serege veszi körül, edzőként pedig nem kevesebb, mint négy trénertől kapja a tanácsokat, ahogy társai is.

Bódi Csaba

Nyilas László a meccseken sokat találkozik labdával, igaz, sokat is fut érte

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Nagy Krisztián vezetésével Bóta Balázs, Fükő Tibor és Hegedűs Dávid is edzőként foglalkozik velünk, így a télen egy egész stábbal kezdtük a közös munkát – közölte Nyilas László. 

– Az már az első edzésen látszott, hogy a korábbi évektől eltérően alakul az idei felkészülési időszak. 

– Egységes gondolkodásmód szerint futballozó gárda kialakítása zajlik, ami az NB III.-as csapattal közös elveken nyugszik. Ez könnyebbé teszi a feladatunkat a pályán. Összességében nagyobb hangsúly helyeződik a taktikára és ez új lehetőséget nyit számunkra.

Az Eger SE II. az őszi idényt a Heves vármegyei I. osztály 12., utolsó előtti helyén zárta. 

A lejátszott 12 mérkőzésen két győzelemmel és három döntetlennel kilenc pontot gyűjtött a gárda, ám a versenybizottság jogosulatlan játékos szerepeltetése miatt egy pontot levont a piros-kékektől. Hasonló hibát a Téli-kupa műfüves tornán is elkövettek az egriek.

Nyilas László játékát sok futás és a döntően pontos passzok jellemzik. Ezek a tulajdonságok a sok fiatal között is kamatoztathatók.

– A jelenlegi megye I.-es csapat kevés rutinnal rendelkező játékost vonultat fel. 

– A fiatalokkal összevont társaságban új kihívásokat kell leküzdeni. Az őszi időszakban sajnos nem úgy alakultak a mérkőzések, ahogyan azt szerettük volna. A tavaszi szezonra azonban teljesen új játékrendszerrel készülünk, amitől az eredményeket várjuk.

Az életkort firtató kérdéssel egyetemben „Nyílnál” afelől is érdeklődtünk, miként érzi magát a társaságban és a szakmai stáb melyik poszton számít rá.

– Annak, aki 42 évesen pályán lehet, nincs más feladata, mint élvezni az ott eltöltött idő minden pillanatát. Magam is ezt teszem – hangsúlyozta Nyilas László. – Továbbra is a pálya közepén érzem jól magam, leginkább ott tudok segíteni a csapatnak. Tisztában vagyunk azzal, hogy kemény munka nélkül nincs eredmény, azon dolgozunk minden edzésen, hogy megfelelően felkészültek legyünk az ellenfelek adta kihívások leküzdésére. 

A cél, hogy egy eredményes, jó (pontokat érő) játékot mutassunk a tavaszi szezonban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában