Kézilabda

2023.02.08. 15:59

Riválisok, rangadók

Azzal, ha a régió újra erőtől duzzadó lenne, az egész bajnokság nyerne.

Sike Károly

A legutóbbi Eger–Gyöngyös meccsre is népes táborral érkeztek a mátraaljai drukkerek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Dibusz Dénes, a Ferencvárosi TC labdarúgó-csapatának kapitánya, az ősi rivális Újpest FC elleni derbi megnyerését (3–1) követően az M4 Sport kamerái előtt úgy nyilatkozott: nem szeretné, ha a lila-fehér gárda kiesne az NB I.-ből, mert azzal a bajnokság is sokat veszítene az értékéből. A két patinás fővárosi együttes 237. bajnoki találkozóját 18 ezer drukker tekintette meg a Groupama Arénában. A nézőszám a forduló további öt helyszínén, így Felcsúton, Pakson, a Bozsik Arénában, Székesfehérváron és Zalaegerszegen sem haladta meg a kétezret. A Honvéd–Kisvárda mérkőzésen 800 nézőt számláltak.

Nem volt olyan rég, amikor a férfi kézilabda NB I.-ben Gyöngyös–Eger, illetve Eger–Gyöngyös mérkőzéseket rendeztek. A szomszédvári derbiket mindkét városban az év legnagyobb érdeklődéssel várt találkozói között emlegették.

 A világsztárokkal teletűzdelt Veszprém és Szeged vendégszereplése mellett szinte borítékolható volt az újabb telt házas összecsapás, s akkor még nem beszéltünk a földrajzi közelsége miatt szintén élénk érdeklődés mellett rendezett Mezőkövesd elleni összecsapásokról. A tabellán elfoglalt aktuális helyezéstől függetlenül minden esetben óriási csatáknak, látványos küzdelmeknek lehettek szemtanúi az elkötelezett drukkerek, ami később napokig témát szolgáltatott a helyi és regionális sajtóban. Kétségtelen, a táblás ház előtt rendezett Heves vármegyei rangadók, szomszédvári derbik üde színfolját jelentették a mára már a Dunántúlra összpontosuló élvonalnak.

Azzal, hogy 2020 nyarán a Mezőkövesd, majd pedig két évvel később az Eger is aláhullott, a bajnokság is vesztett.

 A Gyöngyös amolyan keleti végvárként maradt a régió egyetlen élvonalbeli csapata, amely a szomszédvári rangadók helyett most járhat Budaörsre, Abonyba vagy hova tovább Balatonboglárra. A hosszú utazásokat nem vállaló szurkolók meg figyelhetik a közvetítéseket, olvashatják a híreket, beszámolókat, kommentelhetnek a közösségi oldalon. Aligha hiszem, hogy ezek kárpótolják a híveket a szomszédvári derbik semmihez sem hasonlítható hangulatáért.
Álljon példaként a Gyöngyös a megyeszékhelyen és Mezőkövesden is. Azzal, ha a régió újra erőtől duzzadó lenne, az egész bajnokság nyerne. Dibusz Dénes a pályán riválisokat lát, miközben érzi és tudja: kellenek a rangadók!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában