Vízilabda

2023.03.17. 14:19

A Vasas vendégeként is bravúrra készül az Eger

A Tigra-ZF-Eger női és a férfi csapata is a fővárosban szerepel a hétvégén.

S. K.

Az egri Nólya Noelék (5) nehéz négy negyedre számíthatnak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi OB I. 18. fordulójának mérkőzése:

A-HID VASASPLAKET (4.)–TIGRA-ZF-EGER (6.)
Budapest, Komjádi-uszoda, szombat, 13.30. V.: Tóth I., Kollár Gy.
A két együttes novemberi mérkőzésén, a Bitskey-uszodában 14–8-ra nyert a Vasas. Az angyalföldiek eddig mindössze négy vereséget szenvedtek el a bajnokságban, egytől egyig élcsapatokkal szemben. A Ferencváros, az OSC, a Szolnok és a Honvéd is megoldhatatlan feladat elé állította Erdélyi Balázsékat.
Az érmes helyekért zajló versenyfutás az egriek számára még távolinak tűnik, noha Tóth Kálmán edző legénysége idén már többször is borsot tört a magasabban jegyzett csapatok orra alá. Elég csak a Szolnok elleni döntetlent (13–13), vagy az OSC idegenbeli legyőzését (10–9) említeni. Ahhoz, hogy a Komjádiban is meglepetést érjenek el Baksa Benedekék, újra legjobb tudásuk kell nyújtani a vármegyeszékhelyieknek. 
A két csapatot jelenleg nyolc pont választja el egymástól a tabellán.

A női OB I. 17. fordulójának mérkőzése:

III. KERÜLETI TVE (7.)–TIGRA-ZF-EGER (4.)
Budapest, III. kerület, TVE-uszoda, szombat, 18.00. V.: Németh A., Fodor R.
Két fordulóval az alapaszakasz zárása előtt az egriek negyedik helye már szinte borítékolható. Lentebb már biztosan nem csúszhat a gárda, a harmadik hely eléréséhez pedig a győzelmen túl a Dunaújváros botlására is szükség lenne, ami aligha történik meg a sereghajtó Tatabánya otthonában. Az Eurokupából való kiesést követően már csak a minél eredményesebb bajnoki szereplés lebeg Czigány Dóráék szeme előtt. A bajnoki pontvadászat a középszakaszban vált ismét élesre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában