Vízilabda

2023.03.31. 16:17

A végére kinyílt az olló, négy között az egri nők

A szezonban harmadszor is legyőzte a Szentest a Tigra-ZF-Eger női csapata, amely ezzel bejutott a bajnokság legjobb négy együttese közé és harcolhat az éremért.

S. K.

Rebecca Parkes három gólt szerzett

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A női OB I. középszakaszának 1. mérkőzésén:

TIGRA-ZF-EGER–VALDOR SZENTES 16–7 (4–1, 1–2, 4–3, 7–1)
Eger, Bitskey Aladár Uszoda. V.: Csizmadia Zs., Ercse N.
EGER: Kiss A. – Szilágyi D. 5, Borsi I., Jancsó 3, Parkes 3, Czigány 1, Szellák 2. Csere: Dulic, Molnár D., Katona Zs., Párkányi R., Kékesi 1, Weston, Szilágyi Sz. 1. Edző: dr. Sike József.
SZENTES: Füsti Molnár – Varga V., Hevesi A., Dankina 1, Samsonova 1, Kövér-Kiss R. 1, Tóth F. 1. Csere: Varga N. (kapus), Dobos J. 1, Bíró B. 1, Bicskei R. 1, Korom R., Boldizsár R. Edző: Matajsz Márk
GÓL–EMBERELŐNYBŐL: 11/6 ill. 8/1.
ÖTMÉTERESBŐL: 1/1 ill. 1/–.
KIPONTOZÓDOTT: Korom R. a 22. percben.
A bajnokság alapszakaszában oda-vissza legyőzte csongrádi ellenfelét az Eger, így 6–0-ás vezetésről kezdhette az egyik fél 7. pontjáig tartó párharcot, amelynek győztese a legjobb négy között folytathatja. 
Bő tíz perc után ugyan 5–1-re vezetett a házigazda, de a Szentes szívósan küzdött, s három negyeden keresztül tartotta a lépést az egriekkel. Az igazi áttörést az utolsó játékrész hozta, amikor a fáradó vendégekkel szemben fölényessé tette győzelmét a hazai gárda.
Az elődöntős párharcok májusban kezdődnek, miután a Parkes Rebeccát és Szilágyi Dorottyát is soraiban tudó magyar női válogatott április 11–13-án Rotterdamban, április 19–21-én Athénban szerepel Világliga selejtezőn.
DR. SIKE JÓZSEF: – A négy közé jutással a szezonra vonatkozó alap célkitűzést teljesítettük. A klub életében ez egy újabb mérföldkő. Nagyon becsületesen küzdött a Szentes, de a nagyobb tudás kétségkívül mellettünk szól.
MATAJSZ MÁRK: – Az egriek esélyeshez méltóan jutottak a legjobb négy közé. A végére nyílt ki igazán az olló, talán ezen a napon ekkora különbség nem volt a két csapat között. Elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével. Szeretnénk megszerezni az ötödik helyet.
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharcot 9–0-ra a Tigra-ZF-Eger nyerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában