Labdarúgás

2023.03.17. 12:18

Gyöngyöshalászon a GYAK: ismerősök előtt nincs sok titok

Ahogy volt edző korábban Gyöngyösön Labancz Róbert, úgy irányította a gyöngyöshalásziakat Majzik Zoltán, arról nem is beszélve, hogy a halászi gárda jelentős része gyöngyösi nevelésű. Nagy titkokat így aligha rejt a Heves vármegyei I. osztály 16. fordulójának egyik rangadója, ahol az éllovas GYAK a negyedik helyen álló GYHSE otthonában lép pályára.

Bódi Csaba

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Szombat, 15.00:

GYÖNGYÖSHALÁSZ (4.)–GYÖNGYÖSI AK (1.)
Gyöngyöshalász. V.: Lucián János (Lovas, Dajkó).

– A listavezető Gyöngyösi AK eddigi eredményeit tiszteletben tartjuk és tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ám hazai pályán játszva egyértelműen a győzelem igényével és szándékával megyünk ki a játéktérre – mondta a gyöngyöshalásziak edzője, Labancz Róbert. – Ám, ha már a pályát szóba hoztam, az is idekívánkozik, hogy az időjárás miatt, és azért, mert csak a második számú pályánkon van világítás, a centeren mostanában nem tudtunk edzeni. Ez nem jelent előnyt, mint ahogy a hiányzók sora sem. Nagy érvágás, hogy Szabó Csaba két meccsre szóló eltiltás miatt nem áll rendelkezésre, Nádudvari Alex betegséggel bajlódik, míg Gulyás Kristóf izomproblémákkal küszködik.

Az említett játékostrió tagjai alapembernek számítanak a hazaiaknál, akik tavasszal eddig egy vereséget (Heréd, 0–1) és egy győzelmet (Maklár 3–1) könyvelhettek el. A listavezető GYAK-tól 11 egységgel van lemaradva a házigazda, ám a presztízs miatt kiemelt jelentőséggel bír a párharc, noha a győzelemért itt is „csak” három pontot adnak.

– Tisztában vagyunk egymás erényeivel és jól tudjuk, hogy mindenkinek a tudása legjavát kell nyújtani ahhoz, hogy az éllovast legyőzzük. A siker azon múlik majd, hogy ki mennyire lesz fegyelmezett – szögezte le Labancz Róbert.

A Gyöngyösi AK csapata idei két diadallal a háta mögött érkezik vendéglátójához. A zöld-fehérek a tavaszi nyitányon 5–1-re verték a városi rivális Energia SC-t, egy héttel később pedig a Marshall ASE  alakulatát ütötték ki 7–1-re. Halászon azonban másra számít a látogatók szakvezetője.

– Nagyon jó képességű, NB III.-at megjárt játékosokkal tűzdelt csapat vár ránk, amelynek eredményei tiszteletet parancsolóak. Ismerjük a gyöngyöshalásziakat, ám elsősorban nem rájuk összpontosítunk, hanem magunkra figyelünk – egyértelműsítette Majzik Zoltán, aki csupán egy-két apróbb sérültet említett. 

Hozzátette, hogy hiányzója nincs, a szerdai edzésen például 17 játékos végezte jó hangulatban a gyakorlatokat. – Azt szeretnénk elérni, hogy a labdarúgóink élvezzék a 90 percet a pályán, amit úgy tehetnek meg, hogy felszabadultan, mindenféle teher nélkül futballoznak, kiadva magukból az elvárható legtöbbet. Amennyiben ez így lesz, a közönség jó meccset láthat majd – fogalmazott Majzik Zoltán.

Ősszel: Gyöngyösi AK–Gyöngyöshalász 2–1.

A további program, szombat, 15.00:

ENERGIA SC GYÖNGYÖS (11.)–BESENYŐTELEK (13.)
Gyöngyös, Sport út. V.: Orosz Fruzsina (Csathó, Király).
A Hevesen elért győzelem alighanem ad olyan lendületet az Energia SC-nek, hogy a sereghajtó ellen is sikert könyvelhessenek el a gyöngyösiek.
Ősszel: Besenyőtelek–Energia SC 0–2.

MARSHALL ASE (7.)–HEVESTHERM-HEVESI LSC (10.)
Andornaktálya. V.: dr. Lendvai Gábor (Szigetvári M., dr. Kincses).
Mindkét csapat két-két vereséggel vett rajtot, így a javítás hazai pályán játszva feltétlenül elvárás az ASE részéről.
Ősszel: Hevestherm-Hevesi LSC–Marshall ASE 2–0.

BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (9.)–MAKLÁR (8.)
Bélapátfalva. V.: Varga László (Török, Molnár D.).
A makláriak andornaktályai  győzelmükkel bizonyították, hogy idegenben is képesek otthonosan mozogni. Ehhez azonban lesz néhány szava az aktuális házigazdának.
Ősszel: Maklár–Bélkő SE-Bélapát 1–1.

EGERSZALÓK SE (6.)–EGER SE II. (12.)
Egerszalók. V.: Gecse Zoltán (Homoki, Varga P.).
A szalókiak stabil lábakon álló gárdát alkotnak, és most nem az ugyancsak masszív Lőrinci védelmet kell feltörni Halász Dominikéknak.
Ősszel: Eger SE II.–Egerszalók 2–4.

FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (2.)–LŐRINCI (3.)
Füzesabony. V.: Moldván István (Bíró, Kara).
A játéknap másik rangadóján az FSC jelenlegi és az LVSC korábbi edzőjeként Bódis Barna bizonyíthatja, hogy  a hazaiak közvetlen rivális ellen is képesek a győzelemre.
Ősszel: Lőrinci–Füzesabony 0–1.
Szabadnapos: Heréd (5.)

A bajnokság állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában