Labdarúgás

2023.03.28. 12:08

NB III.: hétközi próbatétel közvetlen riválisok ellen

A vasárnapi pályára lépést szerdai kihívás követi az NB III.-ban. A Keleti csoport 28. fordulójában a hatvaniak és az egriek is hazai pályán játszanak „hatpontos” mérkőzést.

B. Cs.

A hatvaniak ezúttal is elfogadnák az eredményjelzőn szereplő állást

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

FC HATVAN (11.)–DVSC II. (8.)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, szerda, 16.00. V.: Práth Dávid (László I., Németh B.).

Két tényező feltétlenül pozitívumnak számít a hatvaniaknál. Az egyik, hogy hazai pályán jóval magabiztosabb és eredményesebb a gárda, mint idegenben. Erről árulkodik a 14 mérkőzés/26 pontos otthoni és 13/10-es idegenbeli mutató. A másik „kapaszkodó”, hogy ősszel a kis Loki otthonában elért 2–1-es sikerrel indult az a príma sorozat, amely zsinórban öt győzelmet, majd zárásként egy döntetlent tartalmazott. Idén A Zagyva-partjáról nem vitt pontot sem az Eger SE (1–0), sem a Tiszaújváros (2–1), sem a Békéscsaba II. (2–1). Amennyiben ez így történik a DVSC II. ellen is, pontszámban beérik és meg is előzik szerdai riválásukat a házigazdák, akiktől Karácsony Dávid piros lap miatt hiányzik.

A Keleti csoport állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu

EGER SE (16.)–SÉNYŐ CFC (13.)

Eger, Szentmarjay stadion, szerda, 16.00. V.: Gál Péter (Kovács G., Dobos).

Szárnyaló szabolcsi gárda lép pályára Egerben. Az ősszel 20 mérkőzésen 20 pontot szerzett sényőiek a tavasz eddigi hét találkozóján 16 egységgel gyarapodtak, egyértelműsítve, hogy az osztálytól történő búcsúra gondolni sem akarnak. Az egri vendégjáték után hátralévő 10 párharc közül nyolcat hazai környezetben játszik a gárda, amely jelenleg három ponttal előzi meg az ESE-t. Ősszel a Sényő 1–0-ra nyert. Ez fordított előjellel éppen megfelelne a hazaiaknak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában