Labdarúgás

2023.03.24. 15:16

Nyeretlenek csatája következik Besenyőtelken

Az eddig lejátszott 15 mérkőzésén még egyetlen pontot sem szerzett Besenyőtelek SC és a tavaszi három meccsét egyaránt elveszített Marshall ASE csapatának összecsapása azért emelkedik ki a Heves vármegyei I. osztályú bajnokság 17. fordulójának összecsapásai közül, mert egy sorozat bizonyosan megszakad a dr. Vass Géza Sporttelepen.

Bódi Csaba

Forrás: Heves Megyei Hírlap Grafika

Szombat, 15.00:

BESENYŐTELEK (13.)–MARSHALL ASE (7.)

Besenyőtelek, dr. Vass Géza Sporttelep. V.: Nagy Péter (Lucián, Májer).

– Nagyon jó lenne már pontot vagy pontokat szerezni, minden mérkőzésen ennek az igényével lépünk pályára, miközben tudjuk, a sereghajtó helyről már aligha tudunk elmozdulni – válaszolta a besenyőtelkiek technikai vezetője, Vass István arra a kérdésre, hogy a legalsó pozícióban lévő csapatként milyen nehézséget jelent a játékosok motiválása. 

– Mindent egybevéve nincs letargia a klubnál, még ha sokszor nem is egyszerű kezelni a helyzetet, ami a betegségekre, sérülésekre és a munkahelyi elfoglaltságokra vezethető vissza. A  tavaszi eredmények valamelyest már mutatják, hogy a fejlődés azért tetten érhető a javarészt kevés tapasztalattal rendelkező társaságnál. A  bajnoki címre hajtó Füzesabony ellen szépen helytálltunk, az Energia SC-vel szemben pedig mezőnyben jól teljesítettünk, de három pontrúgást nem tudtunk levédekezni, a négy kapott gólból három ezeket követően született.

A Besenyőtelek SC 15 mérkőzésen még nem szerzett pontot, rúgott gólból öt, kapott találatból 85 szerepel a gárda nevénél. 

– Idén már valamivel maszszívabbak lettünk és bízunk benne, hogy valakit sikerül majd elkaptunk a tavasszal. Hogy ez éppen a Marshall SE lesz-e, azt nem tudom, de mivel most velük játszunk, ellenük szeretnénk kihozni magunkból a legtöbbet. A  szezont mindenképp végigviszszük, ehhez a feltételek adottak, sőt nemrég új mezt is kaptunk, amiért köszönettel tartozunk a támogatóknak. Hiányzóink kiállítás (Tóth József) és sérülés (Nováki Máté, Kiss Péter, Mester Tamás) miatt lesznek, de reméljük, hogy a többiek kitesznek magukért – zárta szavait Vass István.

A Marshall ASE Szabó László edzősége alatt már átélt hasonló hullámvölgyet, mint a mostani, így tudják, hogy van kiút és ehhez a legjobb irányt a hétvégi győzelem jelentené.

– Ami ősszel működött, az eddig nagyon nem jön öszsze – magyarázta a szakvezető. – Sajnos jelentős gondot okoz, hogy kevés helyzetet dolgozunk ki, így pedig nem egyszerű eredményesnek lenni. A  tavalyi félévben bárkivel szemben felvettük a harcot, ami tartásról árulkodik, ám idén két fájó hazai vereséget szenvedtünk, ami mentálisan visszavágta a társaságot. Egy siker rendkívül ránk férne, tudván, hogy Besenyőtelken sem adják könnyen a pontokat. 

Ha létezik győzelmi kényszer, akkor mi pillanatnyilag éppen ebben vagyunk. Az egység megvan a csapaton belül, abban bízunk, hogy ez pontokban is meglátszik.

Ősszel:  Marshall ASE–Besenyőtelek 11–0.

A bajnokság állása 
Forrás: adatbank.mlsz.hu

Szombat, 15.00:
EGER SE II. (12.)–LŐRINCI (3.)
Eger, Felsővárosi Sporttelep, műfű. V.: Pádár Szabolcs (Motsidlovszky, Forgó).
Az egriek két mérkőzésen szerzett hat pontja több mint biztató, az igazi értékmérő azonban most következik. A  Lőrincivel szemben a döntetlen is dicséretes lenne.
Ősszel: Lőrinci VSC–Eger SE II. 5–0.

HERÉD LC (5.)–EGERSZALÓK SE (6.)
Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Kovács Máté (Horváth S., Kiss D. – Nógrád megyei játékvezetők).
A herédiek rápihenhettek a meccsre, míg a szalókiak abban bíznak, hogy a hazai vereség után talpra áll a gárda.
Ősszel: Egerszalók SE–Heréd LC 1–1.

GYÖNGYÖSI AK (1.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (9.)
Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Kocsis József (Juhász Á., Szigetvári Zs.).
A GYAK a halászi pontvesztést követően várhatóan jobban „harap” majd az egy hete a Maklár ellen győzelmet ünnepelt Bélapáttal szemben.
Ősszel: Bélkő SE-Bélapát–Gyöngyösi AK 0–4.

HEVESTHERMHEVESI LSC (10.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ SE (4.)
Heves. V.: Mencsik László (Török, Törtei).
A vendégeknek nem árt vigyázni, mert veszélyes ellenfél vár rájuk. Tavasszal meggyőzőbb a Heves, mint az őszi szezonban volt.
Ősszel: Gyöngyöshalász–Hevestherm-Hevesi LSC 2–0.

FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (2.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (11.)
Füzesabony. V.: Derda József (dr. Kincses, Juhász B.).
A  gyöngyösiek két győztes meccs utáni önbizalommal szeretnék meghúzogatni az oroszlán bajuszát.
Ősszel: Energia SC–Füzesabonyi SC-Erőss út 2–5.
Szabadnapos: Maklár (8.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában