Atlétika

2023.03.05. 10:45

Pech a javából: kilyukadt az egri gátas cipője az Eb-n

Balszerencsés módon ért véget Szeles Bálintnak az Isztambulban rendezett 43. Fedett pályás Európa-bajnokság.

B. Cs.

Amiért ment, azt teljesítette Szeles Bálint a Ataköy Arénában

Forrás: Czeglédi Zsolt/MTI

Az Egri Városi Sportiskola 24 éves gátfutója a szombati előfutamból 7.76 másodperces eredménnyel lépett tovább, ami nagyszerű teljesítménynek számított.

– Ennyi világverseny után, amit korábban elszúrtam, most végre sikerült bejutni az elődöntőbe. Amúgy szeretek az első futamban indulni, és túl lenni már a legelején, mert akkor könnyebb melegíteni, kevesebb időm van izgulni – nyilatkozta az M4 Sportnak Petrovai József edző tanítványa.

Szeles Bálint az előfutamban negyedikként ért be, egy századdal lemaradva a biztos továbbjutást érő harmadik helyezettől. Ugyanakkor 7.76 másodperces eredményével bizakodhatott a vasárnapi folytatásban, és mivel a további három futamban csupán egy gátas került elé a nem automatikusan továbbjutók közül, készülhetett az elődöntőre. 

A másnapi verseny során az andornaktályai illetőségű sprinter remekül kapta el a rajtot. Azonban a második és a harmadik gátnál is hibázott, így nem volt esélye a továbbjutást érő első négy hely valamelyikének megszerzésére. Végül 8.15 másodperccel a nyolcadik lett a futamban, összességében pedig a 15. helyen zárt. A magyarázat több mint bosszantó. 

– Az első lépésemnél kilyukadt a cipőm talpa, gyakorlatilag leeresztett a légpárna. Úgyhogy kicsit befele billent a bokám, ott ez némileg megzavart, kibillentem, aztán döntöttem egy gátat, és attól kezdve már igazából olyan voltam, amilyen, de legalább célba értem, és ez is valami. Nyilván bosszant, hogy így alakult, mert éreztem magamban több erőt. Nagyon akartam egy egyéni csúcsot futni. Ám igazából elégedett lehetek, mert elődöntőben vehettem részt és ezzel a céllal utaztam ki. A döntő már csak a habot jelentette volna a tortán – mondta a honi sportcsatornának Szeles Bálint, hozzátéve: most vár rá egy kis pihenő, utána elkezdi az alapozást az augusztusban Budapesten rendezendő világbajnokságra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában