Kosárlabda

2023.04.30. 15:39

Az Eszterházy SC két győzelemre van a negyeddöntőtől

Magabiztos, már-már kiütéses győzelmével nagyon jó helyzetbe került az Eszterházy SC csapata, amennyiben ugyanis megnyeri hátralévő két mérkőzését, úgy készülhet a negyeddöntőre.

F. B., T. B.

Az egriek (jobbra) rendre megállították vendégeiket

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB II. Keleti csoportjának 16. fordulójában:

ESZTERHÁZY SC–CÍVIS KK U23 106–74 (32–16, 29–12, 28–21, 17–25)

Eger, Eszterházy csarnok, 50 néző. V.: Vaszi, Siska-Sándor.

ESC: Hegedűs G. 34/24, Papp B. 14/4, Pomázi 17/15, Szicsák 18, Rékasi 2. Cserék: Kovács K., Bajusz Á. 2, Kerekes H. 4/3, Baumann 15/15, Bíró B., Hőgerl, Sárosi. Edző: Klepej Roland.
KLEPEJ ROLAND: – Nem könnyű három mérkőzésnek vágtunk neki, ami befolyásolja a rájátszásba jutást, ebből egy még hátra van. Dicséret illeti a srácokat, rengeteget dolgoztak, meg is látszik a munkájuk gyümölcse. Idegenben öt ponttal kaptunk ki a debreceniektől, 62 pontot szereztünk, most bőven 100 fölött dobtunk. Ilyen támadójátékkal később is lesz keresnivalónk, akár a rájátszásban is. Félévkor gödörben voltunk, akkor úgy döntöttünk, hogy leigazoljuk Hegedűs Gergelyt, akivel egy nagy hiányt töltöttünk be, egyből másik arcát mutatja a csapat, sokkal pörgősebb, sokkal inkább dolgozik csapatként. Ahogyan a mutatott játékunk is jelezte, kifelé jövünk a gödörből, ha a maradék két alapszakasz mérkőzésen is legalább ilyen jól játszunk, a rájátszásban jó eredményt hozhatunk el.

RÁTHONYI TAMÁS, a debreceniek edzője: – Nevében rangadó volt a mérkőzés, de sajnos nem tudtunk méltóak lenni ehhez. Már a meccs előtt eldőlt, sok sérültünk van, három törött játékosunk, négy érettségizőnk van, magas játékos nélkül jöttünk el. Nagyon jó Egert fogtunk ki, aki nagyon dinamikusan játszott, jól védekezett, nagyon jól dobtak, ez döntő volt. Talán jobban is akarták a győzelmet. A mi csapatunk utánpótlás gárda, amelyik hobbikosárlabdát játszik, nincs különösebb célunk. Ez volt az utolsó NB II.-es meccsünk, reméljük, hogy a bronzérem megvan.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában