Film

2023.04.20. 17:27

Szécsi Zoltán meghatódott: az egri pólólegendának is tudott újat mondani A nemzet aranyai

A nemzet aranyai címmel 149 perces dokumentumfilm készült a magyar férfi vízilabda-válogatottról, amely 1997 és 2008 között végigverte a világot. Szécsi Zoltánt, a legendás csapat háromszoros olimpiai bajnok kapusát, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnökét kérdeztük a filmről.

Tóthpál Zoltán

Szécsi Zoltán a film bemutatóján

Forrás: waterpolo.hu

A film egyik főhőse, Szécsi Zoltán már megnézte az alkotást, amelyet április 20-ától játszanak az egri Agria Moziban, 30-án pedig közönségtalálkozót is szerveznek a 15 óra 30-as előadás után. Itt a tervek szerint Szécsi mellett Biros Péter, Fodor Rajmund, Kis Gábor, Madaras Norbert teszi majd tiszteletét.

Szécsi Zoltán
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Egy kimondottan kellemes spirituális utazás volt megtekinteni a filmet, hozzájárult ahhoz, hogy jobban lássam pályatársaimnak ugyanezt az időszakát. Már maga a forgatás is nagy élmény volt. Bevallom férfiasan, megesett, hogy kicsit benedvesedett a szemem, de akadtak vicces pillanatok is, amikor elnevettem magam – mondta el portálunknak Szécsi Zoltán, aki egy korábbi interjúban azt mondta, első olimpiai aranyérmük munkajellegű volt, profin álltak a versenyekhez, Athénban viszont már teljesen más volt a helyzet.

 

A háromszoros olimpiai bajnok pólólegenda szerint a film kihagyhatatlan, mondhatni kötelező darab minden sportrajongónak.

– Úgy gondolom, hogy akit egy kicsit is érdekel a magyar vízilabda, vagy a gyermeke sportol bármit, annak mindenképpen hasznos megnézni ezt az alkotást. Szerintem hang és kép szempontjából is kiemelkedő a film, nagy hatással van a nézőre. Persze lehet, hogy olykor vannak benne kicsit hatásvadász elemek, ennek ellenére érdemes megtekinteni. Motivációs válságban vagyunk, ez az alkotás viszont ösztönző lehet bárki számára – fogalmazott, hozzátéve, hogy meglátása szerint a Zákonyi S. Tamás rendezte film száz százalékban hiteles, olyannyira, hogy idővel tananyaggá fog majd válni.

Szécsi Zoltán arról is beszélt, hogy számít a laikusok véleményére, hiszen leginkább ők azok, akik elfogulatlan ítéletet tudnak majd mondani a filmről:

– Azt javaslom, hogy aki teheti, az jöjjön el a bemutatóra vagy később nézze meg a filmet. Nagyon érdekel az emberek véleménye, hiszen leginkább ők tudnak hiteles véleményt formálni az alkotásról  fogalmazott.

Korábban Biros Péter, a legendás csapat másik kulcsembere, az Egri Vízilabda Klub szakmai igazgatója is elmondta a véleményét a filmről, és egyben a válogatott sikereiről. Szavai szerint semmilyen hókuszpókusz nem jellemezte a csapatot, a rengeteg munka, a baráti társasággá kovácsolódott játékosok, és a zseniális szövetségi kapitány, Kemény Dénes tette őket naggyá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában