Labdarúgás

2023.05.04. 14:56

A gyöngyösi fiatal tudta, ha beáll, eldönti a labdarúgó Magyar Kupa sorsát

Túlzás nélkül állítható, hogy Németh Dániel hőssé vált a 2022/23. évi Mol Magyar Kupa döntőjében. A 19 éves zalaegerszegi támadó Gyöngyösről jutott ebbe a magasságba, ám a csúcsot még nem ez jelenti a pályafutásában. Karrierjének alakulásáról és a Budafok elleni 2–0-s győzelemmel zárult fináléról a futballista édesapja beszélt portálunknak.

Bódi Csaba

Németh Dániel sokat tett azért, hogy a kezébe vehesse a serleget

Forrás: origo

– Fantasztikus érzést jelentett a Puskás Arénában megélni a kupasikert – fogalmazott a játékos édesapja, Németh Demeter.  

– Maga a meccs nem volt túl látványos, inkább a legvégsőkig tartó küzdelem dominált, ahol a 2x15 perces hosszabbítás utolsó perceiben dőlt el a serleg sorsa. Dani a mérkőzés előtt nem feltételes módban mondta, hogy szeretne döntő szerepet játszani. Úgy állt be a második félidőre, hogy el fogja dönteni a meccset. És lám, bejött! A meccs után a feleségemnek nyílt alkalma arra, hogy találkozzon a fiúkkal. Ahogy ők, magam is nagyon örültem a győzelemnek. Dani jó helyen van Zalaegerszegen, kiválóan érzi magát. Amikor odakerült, senkit nem ismert, de azóta sokat változott a helyzet. Egyre jobb a hangulat, a kupasiker pedig erre rátett egy nagy lapáttal. 

A kuzagyőztes futballistát édesanyja is köszöntötte  
Forrás: családi album

Jegyzőkönyv

A kupasorozat 113 éves történetében a 83. finálén a 19. győztest avatták, ugyanis a kék-fehérek először hódították el a trófeát, miután egyetlen korábbi fináléjukat 2010-ben elvesztették. Mol Magyar Kupa, döntő: ZTE FC–Budafoki MTE 2–0 (0–0, 0–0, 0–0), hosszabbítás után. Puskás Aréna, 24 152 néző. V.: Vad II. Gól: Németh D. (117.), Szalay Sz. (122.).

Németh Demeter a gyöngyösi kezdetekről csak a dicséret hangján szólt, kiemelve, hogy a fia mellett Fazekas Lóránt más utat járva jelenleg Békéscsabán játszik, ahogy a Gyöngyösi AK 20 éves csapatkapitánya, Márkus Marcell is. Mindhárman bontogatják szárnyaikat, bizonyítva a Mátraalján zajló nevelőmunkát hatákonyságát. A GYAK-nál töltött alapozó időszak után Diósgyőrben lépett szintet Dani, majd a Honvéd akadémiáján pallérozódott. A zalai szereplésben fél évig tartó lendvai légióskodást is helyet kapott úgy, hogy Szlovéniában a ZTE jelenlegi edzője, Boér Gábor volt a trénere. 

– Szépen, fokozatosan haladunk előre pályafutásának építésében – folytatta az édesapa. – Eddig sem hagytunk ki lépcsőfokokat és most is maradunk a realitások talaján. Egyelőre az a fontos, hogy legyen stabil kezdőjátékos, később meg persze jusson minél tovább, amiben célként szerepel az idegenlégióskodás.  

   

A gólt megelőző betörtés pillanat 
Forrás: origo

Ritka vendég

A Gyöngyösön élő Németh családban ritka vendég Dániel. Idén eddig mindössze kétszer egy napot töltött mátraaljaiai otthonában a futballista. A szülők persze, ha csak tehetik, utaznak hozzá, hogy élőben láthassák, fiúk miként teljesít a pályán. Dani nővére Debrecenben él és a sportot amatőrként űzi.

 

Címkék#kupadöntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában