Labdarúgás

2023.05.28. 18:34

A hatvani Kossuth csapata első nekifutásra országos hatodik

A Diákolimpia Országos Döntőjének III–IV. korcsoportos lány mezőnyében hatodik helyen végzett a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola együttese.

B. Cs.

Húsz csapat közül sikerült a hatodik helyet megszerezni

Forrás: Beküldött fotó

A Szombathelyen rendezett fináléig hosszú utat jártak be a Makaria Gergő testnevelő által felkészített Zagyva-partiak, akik számára a körzeti döntő, a megyei elődöntő és a megyei döntő után következett az országos megméretés.

– Nagy lelkesedéssel készültünk a 20 csapatos tornára, ugyanis megyei szinten mindhárom fordulóban az első helyen végeztünk – mondta Makaria Gergő. 

– A csoportmérkőzéseket sikeresen vettük,  onnan elsőként léptük tovább. Másnap a legjobb nyolcban folytattuk, ahol az első mérkőzésen 2–1-re kaptunk ki Gyulától, majd a következő párharcban nagy meglepetésre 2–1-es sikert arattunk a budapestiek ellen. Ezután az 5–6. helyért játszottunk, ahol 2–1-es vereséget szenvedtünk a Zsirától.

Makaria Gergő méltán lehetett büszke a lányokra
Forrás: Beküldött fotó

Ők kilencen

A hatodik helyen végzett csapat tagjai: Hídvégi Hedvig, Nagy Fanni, Csabai Ágnes, Kovács Zoé, Monok Anna, Cseszák Maja, Csorna Olga, Laczkó Hanna, Antalóczy Zorka

– Elképesztően büszkék vagyunk a lányokra – folytatta Makaria Gergő. – Mivel először kvalifikáltuk magunkat a rangos eseményre, nehéz megmondani, hogy melyek voltak a célok. A csoportmérkőzések alatt a minél jobb helyezésre törekedtünk, de miután továbbjutottunk, ott már a dobogóra is esélyesek voltak a lányok. A 6. hely minden képzeletet felülmúl. A csoportküzdelmek során a lányok fölényesen és magabiztosan futballoztak. Az utolsó nap már a fáradtság jelei is mutatkoztak, de még mindig volt annyi erő és akarat a lányokban, hogy ilyen szép eredményt érjenek el.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában