Lovassport

2023.05.05. 21:43

Díjugrató versennyel emlékeznek a legendás kaszkadőrre, edzőre Szilvásváradon + fotók

Szlovákiából is érkeztek versenyzők, a fődíjért pedig vasárnap délután indulhatnak.

T. B.

Rangos verseny kezdődött

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Pénteken kezdődött Szilvásváradon a Pintér Tamás díjugrató emlékverseny. A 2012-ben elhunyt egykori kiváló kaszkadőrre, vívó szakedzőre, öttusaedzőre, Szilvásváradon is rendszeresen sok időt töltő lovas szakemberre évről évre díjugrató versennyel emlékezik meg a ménesgazdaság

A szakág régiós kiválóságai és fiataljai, valamint számos szlovákiai lovas három napon keresztül méri össze tudását többféle versenyszámban – stílusverseny, kétfázisos versenyszám, verseny időre, illetve ideális időre –, több magasságon. A hétvégén összesen több mint hatszáz startot követhet végig a közönség a helyszínen. 

Pénteken felkészítő, ifjúsági, amatőr és nyitott versenyeket láthatott a stadionba kilátogató publikum, szombaton és vasárnap ehhez hasonlóan a több tudásszinten lévő versenyzők és lovak köreit tekinthetik meg. A legnagyobb magasság 135 centiméter lesz szombaton és vasárnap is. A Pintér Tamás „Oroszlán” Emlékverseny fődíjáért rendezendő futamot pedig vasárnap délután három óra körül kezdik majd a stadionban. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában