Labdarúgás

2023.05.29. 18:54

Eger SE: a vezetőedző úgy véli, a rutintalanság döntő tényezőnek számított

A 2022/23. évi NB III. Keleti csoportjában 18., bennmaradást érő helyén végzett csapata, az Eger SE június 20-án kezdi a felkészülést a következő idényre. A mögöttünk hagyott szezont a vezetőedző értékelte.

B. Cs.

Céró Bálint sokszor nem azt kapta vissza a pályán, amit előzetesen megbeszéltek

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Edzőként hál’ Istennek már sikerült megtapasztalni a fényt és a sötétséget is. Amit szeretnék kérni, az az, hogy az elemlámpát együtt, közösen cipeljük – mondta portálunknak tavaly szeptemberi érkezésekor Céró Bálint. 

A 32 éves tréner erre a kijelentésre utalt azzal, amikor úgy fogalmazott a klub hivatalos honlapjának, hogy „Köszönöm mindenkinek, aki akár csak egy kicsit is segített cipelni azt a bizonyos elemlámpát”. Nos, ebben a bajnoki évben fényből kevesebb jutott az egrieknek. A 38 mérkőzésen aratott 12 győzelem és 8 döntetlen 44 pontot és 18. helyet ért a 20 csapatot felvonultatott Keleti csoportban. 

A Keleti csoport állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

– Az eredmények tekintetében csalódottak vagyunk, sok olyan mérkőzés maradt pozitív eredmény nélkül, amibe a csapat rengeteg energiát tett bele, mégsem járt érte semmi – magyarázta a szakvezető, hozzátéve: az együttes kondicionális állapota és védekezése az osztály legjobbjai közé fejlődött. Néhány meccsen a támadójáték is könnyed és ötletes volt, ám ebből volt kevesebb.

A hullámzóra sikerült a tavasz során akadt jobb és rosszabb időszaka is a gárdának.

– Ezt egyértelműen a rutintalanság számlájára írom. Például volt olyan mérkőzés, amikor a két belső középpályásomnak összesen körülbelül 40 felnőtt meccs volt a lábában, míg a velük szemben az ellenfeleiknek nagyjából 700–800. Ezt a tapasztalathiányt néha sikerült eltűntetni, de előfordult, hogy sajnos nem. Ez az egész csapatra jellemző volt.

Céró Bálint a DEAC elleni őszi hazai meccset (2–0), és a BKV Előrével szembeni, tavaszi mérkőzést (4–1) tartotta a két legjobb találkozónak. Teljesen elfelejteni azonban egyik összecsapást sem szeretnék, mert „mindegyik az utazás része és mindegyikből tanulnunk kell”.

A jövőt illetően az edző közölte, hogy a keretből várhatóan három-négy játékos távozik és ugyanennyi érkezik, a csapat magját egyben akarják tartani. A hathetes felkészülést június 20-án kezdi az Eger SE, amelynek során nyolc gyakorlómérkőzés vár a gárdára. Az ellenfelek között a szerepel az NB II.-es Csákvár és a Budafok, de játszanak a BVSC-vel és a Tatabányával is. 

– A felkészülés alatt szeretnénk tovább fejleszteni a csapatjátékunkat, főleg labdabirtoklásban, emellett a kondicionális felkészítés is hangsúlyos szerepet kap majd – vetítette előre Céró Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában