Labdarúgás

2023.05.25. 21:16

Gyöngyösi AK–Füzesabony, avagy csúcstámadás a Mátraalján

Ettől jobb forgatókönyv aligha létezik: a 2022/23. évi Heves vármegyei I. osztály bajnoki címéről a 26., utolsó forduló rangadója dönt Gyöngyösön. Az éllovas hazaiakkal szemben a második füzesabonyiak akkor előzhetik meg vendéglátójukat, ha győznek a Mátraalján. Csúcsmeccs ez a javából!

Bódi Csaba

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

SZOMBAT, 17.00:

GYÖNGYÖSI AK (1.)–FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (2.)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Jakab Árpád (Kovács II. G., Sinkovicz – Pest vármegyei játékvezetők).

– A kimagasló teljesítmény csapatszinten korábban jött a vártnál, de ez nem baj – szögezte le a gyöngyösiek edzője, Majzik Zoltán. 

– A játékosok ki vannak éhezve a sikerre, és akár vissza is foghatnám őket a rangadó előtt, mégsem teszem, mert a győzni akarás úgyis felülír mindent. A megkezdett úton haladunk, törekedve arra, hogy a nézők jól szórakozzanak, miközben a játékosok felnőnek a feladathoz. Sportszerű küzdelmet várok, amelyben ugyanúgy győzelemre játszunk, mint azt tettük a korábbiakban is.

Az őszi mérkőzésen háromgólos sikert arattak Füzesabonyban a gyöngyösiek, akik tavasszal eddig csupán egyszer nem tudtak győzni, mégpedig a Gyöngyöshalász elleni idegenbeli döntetlen során. További tíz meccsét megnyerte a GYAK.

– Tudjuk, melyek a füzesabonyiak erényei, és elismerjük a teljesítményüket – folytatta Majzik Zoltán. – Az őszi mérkőzéshez képest náluk jelentősebb változások mentek végbe, míg mi az állandóság  jegyében dolgoztunk. Hazai pályán, várhatóan népes közönség előtt, különleges hangulatban játszhatunk egy olyan összecsapást, amely miatt az ember el kezd futballozni. Nyomás nincs a játékosokon, az a fontos, hogy mindenki hozza a tőle elvárt teljesítményt, futballozunk egy jót, és persze lehetőleg nyerjünk, mert a célt egyértelműen ezt jelenti.

A Füzesabonyi SC-Erőss út csapata tavasszal egyszer sem „dobta a hibát”. Mind a 11 bajnoki mérkőzésén győzött a gárda, amely egypontos hátrányból várja az aranymeccset. Az FSC számára csak a három pont begyűjtése lehet az üdvözítő, ha ez nem sikerül, ezüstérmesként zár a tavalyi küzdelemsorozatban 15., utolsó helyen végzett egylet.

– A csapatunk abszolút felkészült a rangadóra, valamennyi játékosunk úgy teszi a dolgát, ahogy az elvárható tőlük – fogalmazott a füzesabonyiak edzője, Bódis Barna. – Motiváció, koncentráltság és a futball iránti alázat. Ennek a hármasnak a jegyében tekintünk a mérkőzés elé, azzal az elvárással kiegészítve, hogy mindenki hozza ki magából a maximumot. Az őszi meccs már távoli, azt régen magunk mögött hagytuk, arról nem beszélve, hogy minden mérkőzés más és más. 

Ismerjük a gyöngyösieket, de mi kizárólag a saját játékunkkal foglalkozunk, azt próbáljuk majd a lehető legmagasabb szinten előadni, az eredményesség jegyében.

Ősszel: Füzesabonyi SC–Gyöngyösi AK 1–4.

SZOMBAT, 14.00:
HERÉD (6.)–MARSHALL ASE (7.)

Heréd, Markó Ferenc Sporttelep. V.: Csuja Zoltán (Nagy Péter, Kecskés).
A házigazdák győzelem esetén még egy helyet léphetnek előre, míg az andor­naktályaiak a 8. pozíciótól lentebb nem csúszhatnak.
Ősszel: Marshall ASE–Heréd 5–3.

SZOMBAT, 17.00:
HEVESTHERM-HEVESI LSC (12.)–BESENYŐTELEK (13.)
Heves. V.: Szigetvári Zsolt (Király, Törtei).
A hevesiek legutóbb április 1-jén győztek, és a negatív sorozat azt eredményezte, hogy  a 11., utolsó előtti helyre csúszott vissza a gárda. A pont nélküli sereghajtóval szembeni győztes befejezés bizonyosan javítana a házigazdák hangulatán. 
Ősszel: Besenyőtelek–Heves 1–5.

EGERSZALÓK (4.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (9.)
Egerszalók. V.: Török Mihály (dr. Lendvai, Lovas).
Az egerszalókiak a negyediktől jobbak már nem lehetnek, de ettől a gárdától az is dicséretes lenne, ha megőrizné jelenlegi helyét a tabellán.
Ősszel: Bélkő SE-Bélapát–Egerszalók 0–2.

A bajnokság állása
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

EGER SE II. (10.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (5.)
Eger, Szentmarjay stadion. V.: Mencsik László (Németh Sz., Rézműves).
A gyöngyöshalásziak utóbbi négy mérkőzésükön mindössze egy pontot szereztek, és ha Egerben alulmaradnak, akkor az ötödik helyük is veszélyben forog.
Ősszel: Gyöngyöshalász–Eger SE II. 2–0. 

MAKLÁR (8.)–ENERGIA SC GYÖNGYÖS (11.)
Maklár, Adler Sándor Sporttelep. V.: Rozsnaki Gábor (Juhász S., Kiss-Sz. H.).
Mindkét csapat javíthat még valamelyest a mérlegén, de erre nagyobb esély a házigazdáknak mutatkozik.
Ősszel: Energia SC Gyöngyös–Maklár 3–3.
Szabadnapos: Lőrinci (3.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában