Lovassport

2023.05.15. 12:33

Közel félszázan hajtották a fogatokat Bereczné Ági emlékére Bélapátfalván

A Berecz Istvánné Ági Emlékversenyen C és D kategóriás fogatok versenyeztek szombaton.

T. B.

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Nyolcadik alkalommal rendeztek fogathajtó versenyt Bélapátfalván, amelyen megemlékeztek Berecz Istvánné Ágiról, a sorozat elindítójáról. Ezúttal is az ipari park rendezvényterületén alakították ki a nagy méretű akadálypályát, amelyen licenc nélküli, valamint D és C kategóriás licenccel rendelkező versenyzők igyekeztek megtenni hibátlanul és minél gyorsabban a kört. Összesen negyvenhat egyes- és kettesfogat állt rajthoz, előbb a délelőtti, majd a délutáni futamokban, amelyekben összevetésben dőlt el a végső sorrend. A C kategóriás kettesfogatok mezőnyében Fridel Balázs (Boldizsár Lovastanya) győzött Bozsik István (Boldizsár Lovastanya) és Kovács Lénárd (Besenyőtelek) előtt, az egyeseknél Sárközi Tímea (Jászberény) diadalmaskodott, Kozma Katalint (Szilvásvárad) és Pethes Ivettet (Vámosgyörk) maga mögé utasítva a dobogón. A póni ketteseknél a C kategóriában Szunyogh Bence és Bihari Bianka indult.

A D kategóriában a kettesfogatok versenyét Hevér Róbert (Tarnamente) nyerte ifj. Dengi Zoltán (Kökényes tanya) egyes számú fogata és Polgár Anna (Szilvásvárad) előtt, míg az egyesfogatok közt Bolyky Miklós szerezte meg az első helyet, két vetélytársát, Galó Dávidot és Berecz Edinát megelőzve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában