Labdarúgás

2023.05.30. 11:50

Pápa-látogatás került a Gyöngyösi AK osztályozós programjába

A Veszprém vármegyei ezüstérmes Pápai Perutz FC csapatával játssza az NB III.-ba kiírt osztályozós párharcot a Gyöngyösi AK együttese.

B. Cs.

A gyöngyösiek innentől kezdve csak a párharcra összpontosítanak

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Vártam a csodát, hogy esetleg kiemeltként nem kell játszanunk, de ez nem jött össze – mondta portálunknak a GYAK edzője, Majzik Zoltán. 

–  Megnéztem a pápaiak keretét, hozzánk hasonlóan teli vannak fiatallal. A bajnoki címet az Úrkút SK szerezte meg Veszprém vármegyében, a pápaiak ezüstérmesként voltak érdekeltek a sorsoláson, azonban ez nem téveszt bennünket. Igyekszünk minél alaposabban felkészülni a vetélytársból, amiben segítségünkre lehet a Veszprémben futballozó, korábban Gyöngyösön szerepelt Bartusz Dániel.  A bajnokavatás utáni ünneplést félre tesszük, és mostantól fogva csak a párharcra összpontosítunk. Vasárnap Pápán olyan eredményre törekszünk, hogy a június 11-i visszavágón – hasonló hangulatban, mint a Füzesabony elleni bajnoki döntőn – legyen esélyünk a feljutásra. 

Az osztályozós párosítások

Orosházi MTK ULE 1913–Szombathelyi Haladás II.
Pápai Perutz FC–Gyöngyösi AK
Rákospalotai EAC–Kállósemjén SE
Semjénháza SE–FC Dunaföldvár
Szeged-Cs. G. A. II.–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő
Mohácsi TE 1888–Dunaharaszti MTK
Salgótarjáni BTC–Nyergesújfalu SE
Monostorpályi SE–Cigánd SE
Rájátszás nélkül feljutott az NB III.-ba: 
Martfűi LSE, Caola SC Sopron
 

Mikor és hol?

Az osztályozók első mérkőzését június 4-én, vasárnap 17.30-tól, a visszavágókat egy héttel később, június 11-én, 17 órától rendezik. Ha a második mérkőzés végén a párharc állása döntetlen, akkor kétszer 15 perces hosszabbítás következik, ha ekkor sem születik döntés, tizenegyesek döntenek.
Az NB III. 2023/2024-es idényét 64 csapat alkotja, melyek négy 16 csapatos csoportra osztva küzdenek meg egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában