Labdarúgás

2023.06.06. 07:21

A DVTK besenyőtelki szélsője késznek érzi magát a felnőtt futballra

Tizenkilenc évesen NB II.-es bajnoki címet, egyben NB I.-be jutást ünnepelhetett a DVTK játékosaként Vincze Dániel. A besenyőtelki származású szélső nagyon örül annak, hogy szülőfalujában sokan követik figyelemmel a pályafutását.

Bódi Csaba

Történelmi pillanatot jelentett Vincze Dániel (balról) életében, amikor NB II.-es bemutatkozásként Lukács Dániel helyett a pályára léphetett

Forrás: dvtk.eu

– Sok emlékezetes pillanata volt az idei szezonnak, amelyek közül legjobban a Gyirmót elleni mérkőzés maradt meg bennem, mivel akkor mutatkoztam be az NB II.-ben – emelte ki Vincze Dániel. –  Hihetetlen, egyben felemelő érzést jelentett a pályára lépni. Ilyenkor érti meg az ember, hogy ilyen szinten már milyen tétje van a játéknak.

A Besenyőtelek SC hajdani kapusa, Vincze Zsolt fia eddig még csupán egyszer ért fel a tabella csúcsára, mégpedig a 2017/2018-as szezonban a mezőkövesdiek U14-es gárdájának tagjaként. A diósgyőri diadal életútja kiemelkedő időszakának számít.

Névjegy

VINCZE DÁNIEL

Született: 2004. május 7.

Sportága: labdarúgás

Posztja: jobb oldali szélső

Jelenlegi klubja: DVTK

Korábbi csapatai: Besenyőtelek SC, Plútó SE Eger, Mezőkövesdy Zsóry FC

– Egyértelműen ez tekinthető a legnagyobb sikeremnek, azonban remélem, hogy nemsokára szintet lépek. Azon leszek, hogy kihozzam magamból a maximumot a következő szezonban – vetítette előre a futballista, akire szűkebb pátriárkája is rendkívül büszke.

– Besenyőtelken sokan kísérik figyelemmel a pályafutásomat, nagyon nagy öröm, hogy ennyien szurkolnak nekem. Tíz éves koromban kerültem el Besenyőről, és mióta Diósgyőrben vagyok, még többen érdeklődnek felőlem

Arra a kérdésre, hogy a fejlődése szempontjából milyen idényt hagyott a háta mögött, így felelt Vince Dániel.

– Ősszel a tartalék csapatban az NB III.-ban szerepeltem, és sok játéklehetőséget kaptam, tavasszal már az első csapattal készülhettem. A folytatásban sokkal többet várok magamtól, főleg eredményességben. Remélem, hogy a következő szezonban ezt sikerül elérnem.

A magát a pályán legkomfortosabban szélső támadóként, a jobb oldalon érző fiatal öt éve tagja a diósgyőri klubnak. Ez idő alatt felnőtté vált. Hogy megfelelő helyet talált-e magának Miskolcon, illetőleg a DVTK-ban? Nos, erre így felelt Vincze Dániel.

– Úgy vélem, nagyon jó döntést hoztam, amikor a DVTK-hoz igazoltam, sokat fejlődtem az elmúlt idények során. Az akadémiai évek mindenképpen hasznosak voltak, késznek érzem magam a felnőtt futballra. Minden edzőmtől tanultam valamit, rendkívül hálás vagyok mindannyiuknak. Nagyra becsülöm őket és a munkájukat.

Az NB II. végeredménye
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

A 19 esztendős futballista márciusi izomsérülése eléggé elhúzódott, ezért a szezonban később nem tudott pályára, ám a felkészülést már remélhetőleg a csapattal kezdheti.

– Szerződésem még nincs, de nagyon szeretek Diósgyőrben futballozni, meglátjuk, miként alakul a jövőm – tekintett előre Vincze Dániel.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában