Labdarúgás

2023.06.02. 15:29

A Gyöngyösi AK ikonja a fiatalok jövőjét helyezi előtérbe

Vasárnap idegenben játssza a Gyöngyösi AK csapata az NB III.-ba jutásért kiírt területi osztályozó 1. fordulóját.

B. Cs.

Szilágyi Norbert (a földön) az FSC ellen megsérült, de vasárnap újra vállalja a játékot

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

PÁPAI PERUTZ FC–GYÖNGYÖSI AK

Pápa, Perutz Stadion, vasárnap, 17.00. V.: Gaál Ákos (Kulman, Tóth Cs.).

– Szerdán már éles volt a csapat az edzésen, ugyanolyan, mint bajnokság közben, vagyis addigra mindenki kipihente a bajnoki cím megszerzése utáni önfeledt időszakot – magyarázta a Gyöngyösi AK vezetőedzője, Majzik Zoltán. 

– Ellenfelünket feltérképeztük, ismereteink alapján fiatal, sokat futó, ambiciózus gárdát alkotnak a pápaiak, mintha csak a mi tükörképeink lennének. Ezzel együtt a párharc első meccsén is próbáljuk a saját játékunkat játszani. Azzal ugyanis nagyobb kockázatot vállalnánk, ha ettől eltérténk, vagyis elkezdeném visszahúzni a csapatot és úgy játszani, ahogy az nem megszokott.

Majzik Zoltán a keret minden tagjára számíthat, így a Füzesabony elleni aranymeccsen vállsérülés miatt cserére kényszerült gólszerzőre, Szilágyi Norbertre is.

– Még nincs meg az MRI-vizsgálat eredménye, de vélhetően a rotátor köpennyel lehet a gond – adott állapotjelentést a 44 éves védő. – Az edzéseket azonban végig toltam, kész vagyok a játékra. A pápaiakkal szemben 50-50 százalék az esélyünk és bízom benne, hogy sikerül feljutni, ám az NB III.-as szereplést már nem vállalnám. 

Most az a feladat, hogy túllépjünk az osztályozón, megteremtve a lehetőséget arra, hogy fiataljaink magasabb szinten próbálhassák ki magukat. 

Sokan ugyanis már kinőtték a vármegyei mezőnyt és jó lenne, ha helyben futballozva mérethetnének meg a nagyobb nívót képviselő Nemzeti Bajnokságban.

Visszalépés után ezüstérem

A Pápai Perutz FC a 2021/22-es idényt NB III. Nyugati csoportjának 7. helyén zárta, ám anyagi okok miatt nem vállalta az indulást. A 2022/23-as Veszprém vármegyei I. osztályban 28 meccsen szerzett 63 ponttal második lett a gárda, a bajnok, de az osztályozótól visszalépett Úrkút SK (28/76) mögött.

 

A Veszprém vármegyei I. osztály végeredménye
Forrás:  adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában