Labdarúgás

2023.06.10. 08:24

A Gyöngyösi AK kapusa magasra tette a lécet

Tóth Bálint Kristóf februárban töltötte be a 20. életévét. A gyöngyöspatai illetőségű fiatal bajnoki címmel tette emlékezetessé az esztendőt, ám akkor lenne teljes az idénye, ha a Gyöngyösi AK csapata feljutna az NB III.-ba.

Bódi Csaba

Tóth Bálint Kristóf biztos pontja a Gyöngyösi AK csapatának

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– A kapus poszt bizalmi pozíció, és sikerült élni a lehetőséggel: 24 mérkőzésen mindössze 13 gólt kapott a csapat, ami kiváló mutató. Végig védte a bajnoki évet és aranyat nyertek. Hasonlóan jó idényt hagyott már maga mögött?

– Szerencsére a mester, Majzik Zoltán egész évben bízott bennem, ezt próbáltam meghálálni mind az edzésmunkámmal, mind a meccseken nyújtott teljesítménnyel – válaszolta Tóth Bálint Kristóf. – Örülök, hogy ilyen jó számokkal zártuk és zártam a bajnoki szezont. Remélem, ezt vasárnap a Pápa elleni osztályozó visszavágóján meg tudjuk koronázni. Mindössze ez a második idényem a felnőtt bajnokságban, úgyhogy most az elején sikerült magasra tenni a lécet. Bízom benne, hogy ezt még sokszor sikerül megugranom.

– Majzik Zoltán mindkét kapus teljesítményére külön kitért a pápai odavágó után. Kapott találat nélkül hozta le a csapat a meccset, amiben önnek nagy része volt. Belül miként élte meg a párharcot, mennyire állították nehéz feladat elé?

– A bajnoki idény folyamán nem sok olyan meccs volt, ahol magas százalékban kellett volna védéseket vagy extra teljesítményt nyújtanom. Az egész csapat kiválóan teljesített a szezon folyamán. Védőink is remekül látták el a feladatukat, ez ugye megmutatkozik a kapott góljaink számában is. 

Örültem, hogy most kijött nekem is a lépés, és jó játékkal tudtam hozzásegíteni a csapatot a győzelemhez. 

Belülről úgy éreztem, kicsit tompábban kezdtük a mérkőzést, nem tudtuk teljesen, mire számíthatunk, hisz nem ismertük az ellenfelünket, de láttuk, hogy hasonlóan fiatal csapatot alkotnak tűzdelve egy-két idősebb játékossal, mint mi. Az első félidőben a pápaiak sok helyzetet alakítottak ki, gyorsan járatták a labdát. Oda-oda léptek, és ez kicsit szokatlan volt nekünk, mert a bajnokság alatt nem játszottunk sok hasonló mérkőzést. Később a gól és a kiállítás után fellendült a játékunk, sok helyzetünk volt a második félidőben. Talán mindenkiben van egy kis hiányérzet, hogy nem sikerült több nagy lehetőséget gólra váltani, de nem vagyunk telhetetlenek.

– Egy lépésre áll a GYAK az NB III.-ba jutásról, ami szép teljesítmény, egyben felelősség is. A sorsuk a saját kezükben van. A pápai mérkőzésen tapasztaltak alapján a visszavágón mire kell a legjobban odafigyelni, hogy meg legyen a kitűzött cél?

– Mi a visszavágót ugyanolyan meccsnek próbáljuk felfogni, mint az eddigieket. Nem érzünk nyomást sem a vezetőség, sem az edző részéről. A bajnoki cím volt az idei év nagy sikere, az esetleges feljutással szeretnénk egész éves teljesítményünket megkoronázni. 

Mindenképp meg akarjuk megmutatni, miért is kiemelkedő a GYAK utánpótlása és az egész klub, ebben a vármegyében.

Hogy nem kell milliókat költeni egy csapatra, hogy az sikeres legyen, hanem a srácok, akik közül néhányunk már együtt játszik hat-hét éve és együtt nevelkedett, ugyanolyan sikereket képesek elérni. Mindenképp nehéz meccsre számítunk, mind fizikailag, mind taktikailag. De azt gondolom, ha megvan a kellő összpontosítás és az adandó helyzeteinket értékesítjük, akkor semmi baj nem lehet. Az biztos, hogy ismét fergeteges hangulat lesz a Kömlei Károly Sporttelepen. Az ultráink készülnek, sok nézőt várunk és remélem, hogy a végén mi örülhetünk és ünnepelhetünk, ahogy azt két hete tettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában