Ökölvívás

2023.06.01. 13:41

Két korosztály legjobbjai érkeznek a 72. Bornemissza-emlékversenyre

Tizenkét nemzet több mint 300 versenyzőjét várják a 72. Bornemissza Gergely-emlékversenyre. A Kemény Ferenc Sportcsarnokban a hétfői regisztrációt követően kedden 15 órától kezdődnek az ökölcsaták.

Sike Károly

A házigazda EVSI versenyzői is szorítóba lépnek

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A legjobb ifjúsági és junior korú ökölvívók lépnek szorítóba június 6. és 10. között a 72. Bornemissza Gergely-emlékversenyen. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón a Magyar Ökölvívó Szövetség szakmai igazgatója, Bertók Róbert elmondta: nagy hagyományokkal rendelkező megmérettetés előtt állnak, amely nemcsak hazánkban, hanem a nemzetközi sportéletben is különlegesnek számít. Tizenkét nemzet képviselői lépnek szorítóba, a versenyzői létszám meghaladja a háromszázat.

– A junior korosztály számára a júliusi romániai Európa-bajnokság előtti utolsó válogató versenyt jelenti az egri Bornemissza – folytatta Törteli Ferenc szakágvezető.

 – A 2007-es és a 2008-as korosztály képviselői kiválóan szerepeltek az idei versenyeken, bízom benne, hogy Egerben is több éremmel gazdagoknak a magyar fiatalok. Nagyon jó érzésekkel jövünk a városba, ahol az első félév egyik legrangosabb junior versenye vár ránk.

Az ifjúságiak kapcsán Bertók Róbert úgy fogalmazott: a korosztály az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül, amit jól mutatnak a válogatott csapat sikerei.

– A korosztály egy arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel minden idők legjobb magyar eredményét érte el az áprilisban rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon, amelynek az örmény főváros adott otthont – osztotta meg. – Az indulók nagy része Egerben is megmutathatja felkészültségét, hiányzók sérülések miatt lesznek.
A házigazda Egri Városi Sportiskola (EVSI) szakosztályvezetője, Dorkó Péter arról beszélt, hogy az Kovács Géza igazgatóval tíz éve indult a rendezvény fejlesztésére irányuló közös munka, és 2017-ben eljutottak odáig, hogy jelentős nemzetközi eseményről beszélhettek. A verseny fejlődése azóta is töretlen, a jelenlegi keretek közt a maximumot hozták ki a megmérettetésből.

– Az egri versenyzőkkel igyekszünk méltó módon képviselni a várost és a szakosztályt. Tíz fővel neveztünk, legalább 2–3 éremben bízom – fogalmazott Dorkó Péter.

A sajtótájékoztatón jelen volt Mirkóczki Ádám polgármester is, aki hálás feladatként beszélt a Bornemissza-emlékverseny felvezetéséről, hiszen olyan eseményről beszélhetnek, amely túlmutat a sporton, és jelentős reklámértékkel bír a vármegyeszékhely számára.
Hozzátette: a Magyar Ökölvívó Szövetség és az Egri Városi Sportiskola maradéktalanul elvégzi a rendezéssel járó szükséges feladatotak, így az önkormányzatnak csak minimális szerepe van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában