Labdarúgás

2023.06.06. 14:20

Nem hallják a labda pattogását, mégis imádják a futballt

A társadalmi szerepvállalás sokféle lehet, súlyozni nincs értelme, melyik a jobb, a különb a másiktól. Bárki is tesz valamit önzetlenül a másikért, az már önmagában értékelendő.

B. Cs.

A gólöröm önfeledt, látható, de csendes...

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az Eger SE és a Mlinkó iskola (teljes nevén: Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium) kapcsolata feltétlenül abba a sorba tartozik, ami valódi támogatáson, őszinte és nyílt segítségnyújtáson alapszik. Újabb példát adott erre a mlinkósok látogatása és futballozása a Felsővárosi Sporttelepen.

– Tavaly szeptemberben kerültem nevelőtanárként az iskolába, ahol foci szakkört tartom a gyerekeknek – mondta a hajdani siroki kapus, Áncsán Zoltán. – A fiatalok imádják a sportot, szeretnek futballozni, de ügyesek kosárlabdázásban és pingpongban is. Számukra hetente kétszer van gyakorlás.

Az iskola vezetése az Eger Labdarúgó Sport Kft. az operatív igazgató, Béres Mihály jóvoltából került kapcsolatba. Ő a mozgatórugója az együttműködésnek.

– Az Eger SE-től kaptunk mezeket, labdákat, illetve kapuhálót, és most meghívásnak tettünk eleget, ahol a klub U14-es és U15-ös vegyes csapatával futballoztunk. Úgy várták ezt a napot a gyerekek, mint a karácsonyt. Nagyon nagy örömmel jöttek, és abban bízunk, hogy legközelebb is lesz lehetőségünk hasonlóra. 

A mlinkósok között a lányok és fiúk vegyesen sportolnak, mint a grundon. Áncsán Zoltán sportszerűségre biztatja tanítványait, azontúl persze, hogy szeressék és élvezzék a játékot, miközben a labda hangját – fogyatékosságukból adódóan – nem hallhatják.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában