Gyász

2024.06.12. 14:04

Búcsú Széles-Kovács Gyulától: elköszön az osztálytárs, a kollégák és a maklári közösség

Heol.hu

Széles-Kovács Gyula tragikus hirtelenséggel, június 5-én hunyt el

Forrás: Lénárt

Június 17-én Egerben tisztelegnek Széles-Kovács Gyula emléke előtt, június 20-án Makláron búcsúznak a 69 évesen elhunyt főiskola docenstől. Kollégánk, Szalay Zoltán pedig az alábbiakban idézte fel hajdani osztálytársa alakját.

Emlékezés Széles Kovács Gyulára (Szalay Zoltán írása)

„Fájó és nehéz szívvel emlékezem Széles Kovács Gyulára, osztozom a családja, a barátai, az ismerősei, a tanítványai fájdalmában – írta Szalay Zoltán. – Gyuszit – hiszen mi így hívtuk – egy több mint ötven éve összetartó közösség, az 1973-ban az egri Gárdonyi Géza Gimnáziumban érettségizett kémia-biológia tagozatos osztály gyászolja. Tulajdonképpen Gyuszi egy másik nagy családja, amelynek tagjai a maturálás óta minden öt esztendőben, párszor pedig rövidebb időközönként is találkoznak-találkoztak, hogy beszámoljanak egymásnak az életükről, a famíliájukról, a sikereikről, néha a bánatukról. S persze, akik csak tehették, rendszeresen beszéltek egymással személyesen, esetleg telefonon, utóbb már az internet nyújtotta lehetőségek kihasználásával. Ha módjukban állt, és szükség volt rá, segítették egymást. 

Forrás:  Facebook

Csaknem napra pontosan egy éve, 2023 júniusának közepén tartotta a IV. b. osztály a fél évszázados érettségi találkozóját. A jubileumi összejövetel kitűnő alkalmat adott az emlékezésre. Annak újbóli felidézésére egyebek között, hogy Gyuszi mennyire fontos, meghatározó személyisége a csapatnak. 

Azok közé tartozik – sajnos, immár tartozott –, akik jószívűségükkel, segítőkészségükkel, kedvességükkel nyerik-nyerték el társaik, a mellettük és körülöttük lévők soha el nem múló szimpátiáját, csodálatát, szeretetét.

Mi, osztálytársai szívesen elevenítjük fel azokat az időket, amikor hajdani teadélutánokon, közös összejöveteleken, sporteseményeken vettünk részt Gyuszival együtt. Nagyon szurkoltunk neki a meccseken, hiszen a szintén osztálytárs Busák Pistivel együtt magas színvonalon játszották a kosárlabdát, amely sportág végigkísérte Gyuszi egész életét. Örültünk a nagyszerű eredményeinek, a karrierjének, amelyek közismertté és közkedveltté tették a főiskolások, egyetemisták körében, s Eger közéletében.

Az osztállyal az ötvenéves érettségi találkozón elhatároztuk, hogy ezentúl évenként összejövünk. Az idei esztendőre is tervezzük a közös beszélgetést vacsora mellett. Ám ez az együttlét már nem lesz olyan, mint a korábbi: Gyuszi nagyon, de nagyon hiányozni fog.
Nyugodjék békében!” 

Leányka úti tisztelgés 

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Sporttudományi Intézet közösségi oldalán olvasható, hogy Széles-Kovács Gyula emléke előtt tisztelegve szeretettel várnak mindenkit közös megemlékezésre június 17-én, hétfőn 19 órakor a Leányka úti Sportcsarnok előtt. Kérik, hogy mindenki hozzon magával egy szál virágot, mécsest.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában