Labdarúgás

2024.06.13. 20:29

Egerszóláton immár Horváth László nevét viseli a sporttelep

Akkor fúrja is fel! – mondta viccesen Verebélyi Péter játékos, miközben átnyújtotta az ünnepeltnek a Horváth László Sporttelep feliratú táblát.

Bódi Csaba

Id. Horváth László szinte összenőtt az egerszóláti sportteleppel

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A jó indulatú megjegyzés annak szólt, hogy id. Horváth László lába és keze nyomát ötven éve viseli az Egerszóláti SK otthona. A sportkör irányítását 1974-ben vette át elnökként, miközben korábban is  szerves részét képezte a sportéletnek. Elnökként, edzőként, játékosként, szurkolóként és mindenesként tevékenykedett az elmúlt 50 évben. 

Ezen időszakban kiépítette a sportpályát és környezetét, általa épült, majd újult meg az öltöző épülete, a fedett lelátó, a kispadok, a kapuk, a labdafogó hálók, a korlátok, és a tavaly megépült műfüves kispálya kispadjai is. Ahogy az egyesület közösségi oldalán írják: ezeket a mai napig újítja, karbantartja, mellette pedig minden héten füvet nyír, pályát vonalaz, mezeket mos, és minden meccsen lelkesen szurkol, támogatja a szóláti csapatokat.

Felsorolni is nehéz mindazt, amit a sportkörért, a csapatokért, a játékosokért megtesz és megtett az elmúlt 50 év során. Miatta tart ott az egerszóláti labdarúgás, ahol most vagyunk, és szívből kívánunk neki még nagyon sok boldog, focival teli évet sportkörünknél” – szerepel a bejegyzésben.

Az MSE-Tarnaméra elleni II. osztályú mérkőzése után az ESK csapatainak jelenlegi és régi játékosai, edzői és szurkolói együtt köszöntötték Laci bácsit. A sportkör nevében Bata Árpád játékos és edző mondott beszédet, melyben az elmúlt 50 év összegzésén túl néhány legendás történet is elhangzott az ünnepeltről.

Id. Horváth Lászlót rengeteg ajándékkal halmozták el a játékosok és a szurkolók, kifejezve hálájukat az elmúlt évek alatt nyújtott munkájáért, ám a legnagyobbat közülük a sportkör indítványozta  Egerszólát Községi Önkormányzata felé. A hivatal 2024. június 7-i hatállyal életbe léptette, hogy az egerszóláti focipálya – amelyet id. Horváth László 50 éve épít és gondoz – hivatalosan is a nevét viseli: ezentúl a Horváth László Sportelepen játsszák meccseiket a csapatok.

„Köszönjük mindazt, amit értünk, a sportkörért tett és tesz minden nap, hálával tartozunk neki mindenért! Szívből gratulálunk, és kívánunk sok erőt, egészséget még nagyon sok évig, immár a róla elnevezett, Horváth László Sportelepen!"

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában