Sportelismerés

2024.06.16. 20:26

Füzesabonyi SC: sok ok a dicséretre

A legnagyobb tapsot az NB III.-ba jutott futballisták kapták a Füzesabonyi SC éremátadó rendezvényén. A közösségi házban azonban a labdarúgókon kívül a klub további szakosztályait képviselőknek is bőven jutott a köszönetnyilvánításból.

Bódi Csaba

A Füzesabonyi SC-Erőss út labdarúgói a bajnoki címen túl NB III.-as feljutást ünnepelhettek

Forrás: Füzesabonyi TV/Horváth Péter

Nagy Csaba polgármester, egyben az FSC elnöke büszkén említette az ultrafutó Juhász Sándor kitartó, áldozatos és példamutató tevékenységét, amelyhez kiváló eredmények párosultak. Örömmel sorolta a nemzetközi színtéren megmérettetett és a városnak dicsőséget szerzett karatékák helyezéseit. Kitért az asztaliteniszezők teljesítményére, kiemelve az edző, egyben a világ élvonalába tartozó játékvezető, Petővári Attila szerepét. A Füzesabonyban jelentős NB-s hagyományokkal rendelkező kézilabdázókat illetően a dicséret hangján szólt a dobogón végzett csapatokról, majd pedig a 32 év után az NB III.-ba jutott labdarúgókat helyezte a középpontba. 

A méltatásból kijutott az utánpótlást képviselő focistáknak is. Az egyesületi vezető gratulált az edzőknek, a segítőknek, köszönetét fejezte ki a támogatóknak és a szülőknek, és nem ment el szó nélkül a sportági vezetők szerepe mellett sem. Utóbbiak közül Farkas Ádám az MLSZ Heves vármegyei igazgatójaként, Szabó Péter pedig az MKSZ szűkebb hazánkbeli első embereként vállalt szerepet az érmek átadásában, valamint így tettek a szponzorok és az FSC elnökségének képviselői is. Nagy Csaba szerint jó úton halad az Füzesabonyi SC, ezen kell tovább menni, ám előbb még jöjjön a pihenés ideje, amihez jó nyarat kívánt.

Asztalitenisz

A Heves vármegyei II. osztályú csapatbajnokság: 3. Füzesabonyi SC. Diákolimpia Országos Döntőn V–VI. korcsoport, B kategória: 13–16. Oszlánczi Attila, edzője Petővári Attila.

Atlétika

Juhász Sándor ultrafutó 302. napja fut minden nap, átlagban 14,2 kilométert teljesítve. Célja, hogy ebben a tekintetben egyfolytában meglegyen az egy év.

Karate

Legeredményesebb versenyzőként Gondos Gergely és Birinyi Zsombor „viszi a zászlót”, akiket edzőként Gulyás Gyula Dávid készít fel.

Kézilabda

Leány-utánpótlásbajnokság U19, III. osztály: 1. STAVMAT-Füzesabonyi SC.
Fiú-utánpótlásbajnokság U18, III. osztály: 2. Karaván-Füzesabonyi SC.
Leány-gyermekbajnokság U15, II. osztály felsőház, 3. Füzesabonyi SC.
Leány-utánpótlásbajnokság U17, III. osztály: 3. Villanyász-Füzesabonyi SC.
Fiú-utánpótlásbajnokság U20-as korcsoport, III. osztály: 3. Füzesabonyi SC. 
A legeredményesebb góldobók: Szabó Luca 221 gól, Kaslik Janka 151 gól, Szabó Bálint Imre 272 gól, Nagy Luca 153 gól.

A STAVMAT-Füzesabonyi SC U19-es bajnokcsapata Forrás: Füzesabonyi TV/Horváth Péter

Labdarúgás 

Heves vármegyei I. osztályú bajnokság: 1. Füzesabonyi SC-Erőss út (a csapat az osztályozó után feljutott az NB III.-ba).
Heves vármegyei I. osztályú bajnokság, U19: 2. Füzesabonyi SC-Erőss út.
Heves vármegyei U16-os bajnokság, Keleti csoport: 3. Füzesabonyi SC-Erőss út.

Köszönet és hála

A kézilabdázóknál a csapatok egészségéről Mlinkó Gábor gondoskodik, a háttérmunkát Tamás-Lányi Gabriella, Antal Csaba, Pető Péter és Varga Zoltán technikai vezető végzi. Az FSC szakosztályainak hölgy segítői a következők voltak: Pál Andrea, Hack Istvánné, Juhász Andrásné, Imre Beatrix, Tamás-Lányi Gabriella.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában